Uluslararası Yardım Kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği'nin gönüllü doktorları 7.9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal’e ikinci ekibini gönderdi. Çok sayıda ilaç, cerrahi melzemeyle yola çıkan 5 kişilik sağlık ekibi, depremzedelerin yaralarını saracak.

113 ülkede faaleyetlerine devam eden Kimse Yok Mu bünyesinde faaliyet gösteren Asya Arama Kurma Ekibi, 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından Nepal’e yardım göndermişti. Bölgedeki acil ihtiyaçları tespit eden ekip, acil sağlık ihtiyaçları üzerine Türkiye’den ikinci ekibi çıkardı. Sağlık alanında bir ekip Nepal’e gitmek için Atatürk Havalimanı’na geldi. Çok sayıda ilaç ve cerrahi malzeme ile yola çıkan ekip, depremzedelerin yaralarını saracak.

Kimse Yok Mu Derneği Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Veysel Kayabaşı, Nepal halkının geçtiğimiz hafta sonu büyük bir doğal afetle karşı karşıya kaldığını hatırlattı. Cumartesi gecesi Asya Arama Kurtarma timinin harekete geçtiğini ifade eden Kayabaşı, derneğin bölgede yardım faaliyetlerine devam ettiğini hatırlattı. Bölgede bulunan ihtiyaç üzerine bu akşam 5 kişilik sağlık ekibiyle Katmandu’ya gideceklerini dile getiren Kayabaşı, "Ekipte, 2 genel cerrah, çocuk hastalıkları uzmanı ve ameliyathane yoğun bakım sağlık memuru arkadaşımız var. Yaklaşık 7 gün boyunca bölgede kalacağız. Birleşmiş Milletler, Nepal Sağlık Bakanlığı kriz masasıyla görüşmelerimiz devam ediyor. İnsani yardımlar, gıda yardımları yoğun şekilde devam ediyor. Bölgedeki arkadaşların çağrısı üzerine uçuyoruz. Yaralı insanların ciddi manada yardıma ihtiyacı olduğu bilgisi ulaştı. Bulunduğumuz dönemde de bize düşen görevi yerine getireceğiz. Yanımızda ilaç, medikal ve cerrahi malzeme götürüyoruz." dedi.