Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yardım bekleyen 6 çocuklu Çetinkaya ailesine Kimse Yok mu Derneği yardım elini uzattı. İsmet Çetinkaya'yı ziyaret eden dernek gönüllü temsilcileri, ailenin içinde bulunduğu durumla ilgili rapor hazırlarken, İsmet Çetinkaya'nın ağabeyi Yaşar Çetinkaya'nın da tek odada yaşam mücadelesi vermesi üzerine ağabey Çetinkaya için de yardım edilmesi için rapor hazırladı.

Ereğli'de 2008 yılında evlerinin yanmasının ardından Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan'ın girişimleri ile yapılan evde yaşayan 6 çocuklu 45 yaşındaki Şerife ve 50 yaşındaki İsmet Çetinkaya çiftine Kimse Yok mu Derneği tarafından yardım eli uzatıldı. Köye gelerek aile ve komşuları ile görüşen Kimse Yok mu gönüllü temsilcileri evde de incelemelerde bulundu. Evin en küçük iki ferdi ise beşiklere başlanmış şekilde uyurken, evin özürlü olan çocuğuyla da yakından ilgilendiler.

Evinin 2008 yılında yandığını ve Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan'ın katkı ve desteği ile evinin yapıldığını söyleyen İsmet Çetinkaya, "Yardım edenlerden Allah razı olsun. Benim durumum belli. Burası yapıldı. Ancak çatısı olmayınca çok rutubet oluyor. Çocuklar sağlıksız oluyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği temsilcisi Fikret Sarıhan ise evle ilgili olarak yapılan incelemenin ardından hazırlanan raporun genel merkeze gönderileceğini ve aileye ilk etapta nasıl bir yardım yapılacağını belirleyeceklerini söyledi. Sarıhan, ayrıca Çetinkaya ailesi için kardeş aile bulmak için de gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

AĞABEY ÇETİNKAYA DA TEK GÖZLÜ ODADA YAŞIYOR

Kimse Yok mu Derneği temsilcileri, İsmet Çetinkaya'nın evinden ayrılmadan önce dışarıda yaptıkları sohbet sırasında İsmet Çetinkaya'nın ağabeyi Yaşar Çetinkaya'nın da tek gözlü bir odada yaşam mücadelesi verdiğini öğrendi. Bir gözünü geçirdiği rahatsızlığından dolayı kaybeden Yaşar Çetinkaya, komşuların yardımı ile geçimini sağladığını, maaşı olmadığını ve hiç bir işte de çalışamadığını söylemesi üzerine, Kimse Yok Mu temsilcileri ağabey Çetinkaya için de rapor hazırladı.

Kimse Yok Mu gönüllüleri Çetinkaya ailesine getirdikleri yardım kolisini aileye teslim ederek köyden ayrıldı.