Ramazan ayının gelmesiyle Kimse Yok Mu Derneği (KYD) Erzurum'da ihtiyaç sahibi 110 aileye her gün 4 çeşit sıcak yemek dağıtacak. Yemekler dernek gönüllülerince ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim edilecek.

Kimse Yok Mu Derneği hayırseverlerin bağışlarını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. Ramazan süresince KYD, Türkiye'de ve 6 kıtada 2 milyon kişiye sıcak yemek dağıtacak. KYD Erzurum Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, yoksul ailelere ramazan ayı süresince sefertasları ile etli olmak üzere günlük 4 çeşit sıcak yemek ve ekmek dağıtacaklarını açıkladı. Keleş, KYD lojistik merkezinde özel aşçıların pişireceği yemek ve tatlıların, 300 dernek gönüllüsü aracılığı ile iftardan 2 saat kadar önce adrese elden teslim edileceğini söyledi. Bu sayede izdihamın önüne geçeceklerini ve istenmeyen görüntülerin önüne geçeceklerine dikkat çeken Şemsettin Keleş, "Son iki yıldır Ramazan çadırı kurmak yerine, gerçek ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek dağıtıyoruz. İftar ve sahur için ihtiyaçlı 110 aileye sefertasları içerisinde bol etli sıcak yemeklerin yanı sıra tatlı dağıtacağız. Hayırsever bağışçılarımızın yardımlarını, dernek gönüllülerinin otomobilleri ile belirlenen ailelerin evlerine elden teslim edeceğiz. Bu sayede yemek dağıtımlarında yaşanan izdihamların önüne geçmiş olacağız. Ramazan öncesinde 4 büyükbaş hayvan kestik ve bunların etini yemeklerde kullanacağız." dedi.

KYD Koordinatörü Keleş, sorumluluk bölgelerindeki diğer illerde ise 10 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda yardım paketi dağıtımına başladıklarına da sözlerine ekleyerek, "Bu Ramazan'da sıcak yemek dağıtımının yanı sıra gıda yardım paketi dağıtımlarımız da devam edecek. Ayrıca bayram öncesinde yine 10 bin vatandaşımıza hayırseverlerimizin desteği ile bayramlık giysi yardımında bulunacağız." diye konuştu.