Kimse Yok Mu Derneği (KYD) Erzurum şubesi Kurban Bayramı'nda Erzurum, Erzincan ve Kars'ta ihtiyaç sahibi 600 aileye 5'er kilogramlık paketler halinde kurban eti dağıtımı gerçekleştirecek.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Asrın iyilik hareketi olarak dünyanın 6 kıtasında ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği, Erzurum, Erzincan ve Kars'ta da muhtaç aileleri unutmadı. KYD Erzurum Şubesi, Bayram süresince Erzurum'da 400, Erzincan ve Kars'ta 200 olmak üzere toplamda 600 yoksul aileye 5'er kilogramlık paketler halinde kurban eti dağıtacak. Dağımlara 7 dernek görevlisinin yanı sıra 3bin gönüllü de yardım edecek. Adrese teslim kurban etlerinin hijyenik ortamlarda paketlendikten sonra yapılacağı belirtildi. KYD Erzurum Şube Müdürü Şemsettin Keleş, Bayramda yurt içinde, yurt dışında ve Erzurum'da kurban eti dağıtımının seri bir şekilde yapılacağını belirterek, "Hayırsever bağışçılarımızın kurban etlerini ihtiyaç sahibi ailelerimize 3 bin gönüllümüzün destekleri ile koliler halinde dağıtacağız." dedi.

Keleş, terörist saldırılarda şehit düşen askerlerin ailelerine de bayram hediyesi olarak kurbanlık koç hediye edeceklerini ifade etti. KYD Şube Müdürü, Suriye, Afgan, ve İranlı sığınmacılar ile diğer ihtiyaç sahibi ailelere de bayramlık giysi ve gıda yardım malzemesi dağıtımlarının devam ettiğini dile getirerek, "Bu bayram öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla ülkemizde ve şehrimizde misafir bulunan sığınmacı ailelere gıda koli yardım paketlerimizin dağıtımı devam etmektedir." diye konuştu.

Kurban Bayramı'nda daha fazla ihtiyaç sahibi vatandaşa kurban eti dağıtmayı istediklerini de sözlerine ekleyen Keleş bunun için vatandaşların kurban bağışlarını beklediklerine dikkat çekerek, "Yılda bir kez o da kurban bayramında evlerine et giren yüzlerce ailelerimiz var. Bu ailelere ulaştırabilmek amacıyla vatandaşlarımızın kurban bağışlarını bekliyoruz. Ayrıca Afrika'da Anadolu insanını yardımlarını bekleyen insanların varlığını da unutmamak gerekiyor. Bu yıl kurban kurbanlıklarını yurt içinde kestirmek isteyenler 700 TL, yurt dışında kestirmek isteyenler 350 TL, Filistin'de kestirmek isteyenler için ise bin 100 TL dernek hesabına ya da derneğimize gelerek kurbanlık ücretlerini yatırabilirler." açıklamasında bulundu.