Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi, iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Dernek, her gün 250 Suriyeliye, kapı kapı dolaşarak yemek dağıtıyor.

Daha önceden yoksulluk derecelerini belirlediği ailelere rutin ziyaretlerde bulunan dernek üyeleri, gıdadan giyime kadar çeşitli yardımlarda bulunuyor. Bu kapsamda Suriyeli 250 kişiye, her gün yemek dağıtılıyor. Gaziantep'in çeşitli mahallelerinde oturan ve birçoğu kalabalık nüfusuyla tek göz odada geçinmek zorunda olan Suriyeli aileler, yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi yöneticilerinden Fahrettin Güneş, “Şubemiz, kendi vatandaşlarımıza yardım ettiği gibi kış aylarını geçirdiğimiz şu günlerde Suriyeli kardeşlerine de destek olmaya çalışıyor. Hayırsever vatandaşlarımızın verdiği destekler ölçüsünde kapı kapı dolaşarak, her gün 250 Suriyeli vatandaşa yemek dağıtıyoruz. Bir ay boyunca da bu devam edecek. Hasta bezi ve battaniye yardımlarımızı da bununla beraber sürdürüyoruz.” diye konuştu.