Bayramda ziyaretçisi olmayan, kapıları çalınmayan, yakınlarının terk edip unuttuğu onlarca ihtiyaç sahibi aileyi Kimse Yok Mu Derneği Erzurum gönülleri ziyaret etti. Gönüllüler ziyaret ettikleri vatandaşlara gülsuyu ve çikolata hediye etti.

Kimse Yok Mu Derneği bayramda da yüz güldürdü, gönül aldı. Bayramın ilk gününde Kimse Yok Mu Derneği yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüler bayram ziyaretinde bulundu. Yakınları tarafından terk edilen, unutulan vatandaşların evini ziyaret eden Kimse Yok Mu gönüllüleri, el öpüp, dua aldı. İlk gün şehir merkezindeki 20 aileyi ziyaret eden dernek gönülleri, ikinci gün de 15 aileyi ziyaret etti. Dörder kişilik gruplar halinde ziyarette bulunan gönüllüler, bayram süresince ihtiyaç sahibi, unutulmuş 60 ailenin kapısını çalacak.

'GÖNÜLLER YAPIP DUA ALDIK'

Özel bir hastanede sağlık personeli olarak çalışan Hatice A. isimli gönüllü, Bayramın ilk günü aile fertleriyle bayramlaştıktan sonra yoksul, kaderine terk edilmiş aileleri diğer gönüllü arkadaşlarıyla ziyaret ettiğini söyledi. Hatice A. dini bayramların sıla-i rahmin yanı sıra yoksul ve yetimlerin ziyaret edilip gönüllerinin alınması adına önemli günler olduğunu vurgu yaparak, "Bayram sadece aile ve akraba ziyaretleri yapmak, bol bol tatlı yiyip, içmek değil. Bayramın ilk günü eşim ve çocuklarımla bayramlaştıktan sonra yolumuzu gözleyen 'Bu bayramda kapımızı çalacak kimse yok mu' diyen aileleri, yaşlı, ihtiyaç sahibi büyüklerimizi, yetim çocuklarımızı ve ülkemize sığınan çeşitli ülkelerden sığınmacı aileleri ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde kapılarını çalıp dua ve gönüllerini aldığımız ailelere çam sakızı çoban armağanı hediyeler verdik." diye konuştu.

'YORULMADAN YILMADAN GÜLER YÜZLE HİZMET ETTİK'

Kimse Yok Mu Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, yaptığı insani ve kalıcı yardımlarla tüm dünyanın göz bebeği olan Kimse Yok Mu Derneği'nin Türkiye'de 200 bini aşkın gönüllüsü ve bağışçısıyla 300 binden fazla ihtiyaç sahipli ailenin yanında olduğunu söyledi. Keleş, gönüllülerin ve dernek üyelerinin yorulmadan, bıkmadan, usanmadan güler yüzle binlerce ihtiyaç sahibi ailenin kapısını çaldığını ifade ederek şöyle konuştu: "Bayram boyunca ihtiyaç sahibi aileleri bayram şekeri ve gül suyu ile ziyaretlerine gitti gönüllülerimiz. Ramazan boyunca yaptığı maddi ve manevi desteklerinden dolayı bağışçılarımıza, gönüllülerimize ve sürekli bizlere destek olan Erzurum halkına teşekkür ederim. Bu bayramda da gönüllülerimiz sahipsiz, unutulmuş ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin evlerini ziyaret etti. Kendilerine gülsuyu ve çikolata hediye ettiler. Kapıları çalınmayan insanlarımızın gönüllerini yaptılar, hayır dualarını aldılar. Bayramın üçüncü gününe kadar en az 60 aileyi gönüllülerimizi ziyaret edecek. Dernek olarak da yine bu aileleri yıl içerisinde ziyaret edip, ihtiyaçlarını gidereceğiz."