Manisa’da geçen hafta 5 derneğe, dün Kimse Yok Mu Derneği’nin de aralarında bulunduğu 6 derneğe yapılan operasyonun ardından bugün de öğrencilere ücretsiz eğitim veren 3 okuma salonuna polis baskını düzenlendi. İki haftadır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı bu baskınlara tepkiler sürüyor. Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şubesi hizmete açıldığı günden beri gönüllü çalışan Emel Şen, baskın ve terör örgütü iftiralarına tepki gösterdi. Şen, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü olduğu ve insanlara yardım ettiği için kalbinin huzurlu olduğunu söyledi. Dernek gönüllüsü olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Şen, “Allah’a şükür, yaptığımız şeylerin de arkasındayız ve her zamanda arkasında olacağız. Yolumuza ömrümüzün sonuna kadar inşallah devam edeceğiz.” dedi. Diğer bir gönüllü Ayfer Ötünçtemur, Kimse Yok Mu Derneği’nde terör örgütü olarak çalışmadıklarını söyledi. Burada Allah’ın rızasını kazanmak için gönüllü olarak çalıştıklarını dile getiren Ötünçtemur, yaptıkları hizmetleri, her şeyi ilahi kazanç olarak gördüklerini kaydetti. Ötünçtemur, dernek gönüllüsü olarak tek silahlarının, insanlara yardım için koşan ayakları olduğunu kaydetti.

‘KİMSE YOK MU GÖNÜLLÜSÜ OLMAK BANA HAZ VERİYOR’

Emel Şen, derneğin Manisa’da ilk gönüllülerinden birisi olduğunu söyledi. Dernek şubesini Manisa milletvekilleriyle birlikte açtıklarını aktaran Şen, “Onlarla beraber kahvaltılarımız oldu, görüşmelerimiz oldu, çok şeyler paylaştık. Burayı birlikte açtık ve çok güzel faaliyetler yaptık. Toplu sünnet törenleri, toplu düğünler. O düğünlere bir şeyler toplamak, yeni yuvasını kuracak gençlere yatak odası almak, yemek odası takımı almak, oturma grupları, çekyatlar almak bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Sünnet olacak çocukları giydirmek bizim için çok büyük mutluluk oldu ve bu mutluluğu o insanlar da yaşadı. Bu yaptığım işlerden çok büyük haz aldım. Çok mutluluk duydum ve bu yaptıklarım beni stresten de uzak tuttu, çünkü ben burada insanlara hizmet ettiğim zaman kendimi daha mutlu hissediyorum.” dedi.

‘YAPILAN BASKINLAR VE ATILAN İFTİRALAR ÇOK BASİT VE ÇİRKİN’

Bu baskın ve iftiraların çok kötü olduğunun altını çizen Şen, “Hiç olmasını istemediğimiz şeyler, çünkü buralarda kötü bir şey yok. Allah’ın izniyle ne kadar insana ulaşabilir ve ne kadar insana faydalı olabiliriz diye düşünüyoruz ve bu şekilde çalışıyoruz. Bizim düşüncemiz bu. Bizim kimseyle alakamız yok. Kim ne derse desin bizim, Allah’a çok şükür derneğimiz çok güzel faaliyetler yapıyor bütün dünyada. Sadece Türkiye’de değil, Manisa’da değil, bütün dünyada çok güzel hizmetler yapıyor. Artık bütün dünya biliyor Kimse Yok mu Derneği'ni. Böyle baskınlar yapılması ve iftiralar atılması, çok basit ve çok çirkin şeyler. Bizim burada hiçbir maddi menfaatimiz ve beklentimiz yok. Hiç kimseden bir beklentimiz yok. Biz daha çok veriyoruz, daha çok biz gidiyoruz, daha çok biz yapıyoruz.” diye konuştu.

‘BEN YOLUMDAN ASLA VAZGEÇMEM’

Şen, şöyle devam etti: “Allah’a çok şükür, ben kimsenin terör örgütü iftirası atmasına filan bakmam. Ben yoluma bakarım, yoluma devam ederim. Ben yolumdan asla vazgeçmem, ben yolumdan asla dönmem ve kimse de beni yolumdan döndüremez. Ben ne yaptığımı çok iyi biliyorum, gittiğim yolu da çok iyi biliyorum, kiminle hizmet ettiğimi de biliyorum. Kime ne hizmet edenler, kendileri düşünsünler. Ben çok mutlu ve çok huzurluyum. Allah’a çok şükürler olsun, başımı yastığa koyduğum zaman huzur içerisinde uyuyorum, bir kişinin gönlünü fethettim diye, o kişiyi sevindirdim diye. Biz niye evlere gidiyoruz? O evlerde insanların buzdolaplarının kapaklarını açtığımız zaman içerisinde hiçbir şey olmadığına şahit oluyoruz. Bunları kim biliyor, bana gelip sorsunlar onları. Biz gönüllü olarak gezdiğimiz evlerde ne insanlar gördük, hiçbir şeyleri yok. Buzdolabının içerisinde küçük bir kırık peyniri dahi olmayan insanlar gördük biz. Onlarla birlikte biz de ağladık. Onları sevindirdiğimiz zaman biz de güldük. Ne örgütü derlerse desinler, ne iş yapıyorsa yapsın desinler, ben kesinlikle onların dediği gibi bir şey yaptığıma inanmıyorum. Benim kalbim çok huzurlu, çok mutluyum Allah’a şükür. Yaptığımız şeylerin de arkasındayız ve her zaman da arkasında olacağız. Yolumuza ömrümüzün sonuna kadar inşallah devam edeceğiz.”

‘BİZİM TEK DERDİMİZ İNSAN’

Ayfer Ötünçtemur da dernekte terör örgütü olarak çalışmadıklarını söyledi. Ötünçtemür, “Biz Allah’ın rızası için çalışıyoruz ve yaptığımız her şeyi ilahi kazanç olarak görüyoruz. Allah rızasından başka bir şey istemiyoruz. Biz diyoruz ki arkamızda Allah var, yaptıklarımız her şey ortada. Biz kendi evimizdeki eşyaları, daha mağdur insanlara veriyoruz. Biz diyoruz ki biz zaten bu memleketin içerisindeyiz, bizim alışveriş yapmamız, almamız daha kolay olur ama bu insanlara ulaşılması daha zor olur. Evimizde kullandığımız eşyaları, mağdur insanlara veriyoruz. Komşularımızı harekete geçiyoruz, 'Arkadaşlar, bakın biz evlerimizde akşamları rahat uyurken bu insanlar taşın üzerinde yatıyorlar.' diyoruz. Çocuklarıyla çoluklarıyla, yeni doğum yapan kadınlar var. Herkesi harekete geçiyoruz, kiminden battaniye alınıyor, kiminden kıyafet alınıyor, beyaz eşya sıkıntı varsa kiminden beyaz eşya alınıyor. Herkes bu işin ucundan tutuyor, yani tek derdimiz insan.” diye konuştu.

‘BİZİM SİLAHIMIZ, İNSANLARA YARDIM ETMEK İÇİN KOŞAN AYAKLARIMIZ’

Ötünçtemur, şöyle devam etti: “Biz insan için çalışıyoruz, başka hiçbir şeye hizmet etmiyoruz. Elimizde silahız yok, tek silahımız ayağımız, insanlara yardım etmek için bu ayaklarımızla koşuyoruz. Biz aracıyız; durumu iyi olan insanlar getiriyor, ihtiyacı olan insanlara veriyoruz. Bu yapılan baskınlar ve iftiralar bizi gerçekten çok üzüyor. Buradaki işler o kadar büyük helallikle yapılıyor ki bu anlatılamaz. Benim evim derneğe çok uzak. Her gün derneğe yarım saat yürüyerek geliyorum. Bu yaptıklarımızın bir karşılığını beklemiyoruz. Bir menfaat beklentim yok. Menfaatim sadece Yüce Rabbim'in bana ahirette vereceği şefaat. Başka hiçbir şey değil ve hiçbir beklentim yok.”