Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, 450 kardeş aileyi iftarda buluşturdu. Derneğin Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, "Efendimiz'in (sav) bir zamanlar Ensar-Muhacir kardeşliği ile insanlığa hediye ettiği bu kardeşliği biz de bugün yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

Kültürpark içinde Akarsu Restorant'ta gerçekleştirilen 'Kardeş Aile İftarı'na; Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, dernek üyesi işadamları, iş kadınları, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ihtiyaç sahibi aileler katıldı. İftar öncesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Yapılan duaya hep bir ağızdan 'amin' denildi. Hacivat ve Karagöz gösterisiyle çocuklar eğlenceli anlar yaşadı. Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, geleneksel hale gelen 'Kardeş Aile İftarı'nın mağdur ailelere mahrumiyetlerini bir nebze olsun unutturmak amacıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi.

ENSAR-MUACİR KARDEŞLİĞİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

450 hayırsever ve kardeş ailemiz bir araya geldiğini vurgulayan Hizan, şunları kaydetti: "Maksadımız; daha önceden birbiriyle kardeş olmuş ailelerle yeni taşınacak ailelerin bir araya gelmesiyle kardeş aile halkamızı binlere iki binlere çıkarmaktır. Efendimiz'in (sav) bir zamanlar Ensar-Muhacir kardeşliği ile insanlığa hediye ettiği bu kardeşliği biz de bugün yaşatmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerimiz, mağdur ailelerimizi görmekle hem dünyalarına bir temel taşı olacak, hem ahretlerini kurtaracak, hem de Allah'la münasebetlerini kavileştirecek şefkat duygularının ihtizaza gelmesi mümkün olacak. Diğer taraftan mağdurlarımız ise kendilerine sahip çıkan insanları görünce kalplerinden yapacakları bir dua, belki şu an ülkemizde kardeşliğin sıkıntıya girdiği bu ortamda inşallah Allah'tan rahmetin yağmasına vesilece olacaktır. Memleketimizin her tarafından hayırseverlerimiz ile mağdurlarımız kucaklaşsın. Dünyanın her tarafından insanlar, sarı ırk, siyah ırk demeden birbirleri ile kucaklaşsınlar. Daha ahrete gitmeden, dünyamızı cennete çevirmek, kardeşliğin lezzetini yaşamak ve şu Ramazan ayında Allah'ın rızası ile yarın kıyamette bu tablo ile Cenab-ı Hak'kın huzurunda ve efendimizin sancağı altında bulunmak hepimizin muradıdır. İnşallah bu örnek çalışma bütün dünyaya ve yurdumuzun dört bir tarafına yayılır. Rabbim dünyanın dört bir tarafında dökülen kanları da dindirsin, herkesin ve Ümmet-i Muhammed'in yardımcısı olsun."

DÖRT ÇOCUĞUM VAR, KİMSE YOK MU OKUTUYOR

İftara katılan Filiz Ürgen, Kimse Yok Mu'nun dört çocuğunu okuttuğunu söyledi. Ürgen, "Kimse Yok Mu Derneği'ne çok teşekkür ederim, bana her konuda destek çıktılar. Benim dört çocuğuma onlar sahip çıktı. Çocuklarımı okula gönderiyorlar, yiyeceklerimi onlar veriyor, çok teşekkür ederim." dedi. Kardeş ailelerden Veli Velioğlu ise şunları söyledi: "Dün kardeş ailemizi iftara aldık. Sohbet esnasında onların mağduriyetini öğrendiğimizde insanın içi parçalanıyor. Bunlara bizler yardım etmezsek, kim yapacak bu yardımı? Herkesi kardeş aile konusunda hassas olmaya davet ediyorum. Biraz işin içine girdiklerinde ne dramlar olduklarını görecekler ve kendi imkanlarını onlar için kullanmaya seferber olacaklar; çünkü vicdanları onlar bunu emredecek."

BAZEN DÜNYAYA DALABİLİYORUZ KİMSE YOK MU BİZE SUSUZU; GÖRMEZİ HATIRLATIYOR

Erol Yılmazer ise "Ramazan'ın yardımlaşma ve dayanışma olduğunu unutmamak gerekiyor. Kardeş aileyle bir arada iftar yapmak inanılmaz güzel. Tüm vatandaşlarımız da kendi yaşadıkları bölgelerde mağdur aileleri sahiplenerek, paylaşmanın hazzını yaşayarak sevap kazanabileceklerini unutmamaları gerekiyor. Paylaşırsak çok güzel günler yaşayacağımıza inanıyorum." diye konuştu. BUGİAD Başkanı Ali Fuar Er de şöyle devam etti: ""BUGİAD olarak iş adamları üyelerimizin hayırlarının çok daha emin ellerle, çok ihtiyaç sahiplerine hızlı şekilde ulaşması amacıyla Kimse Yok Mu ile protokol imzaladık. Bizler dünyaya dalabiliyoruz, farklı şeyleri bazen göremiyoruz, ama doğru adresleri tespit eden, bizlere 'bu da var' diyen, yetim, öksüz var diyen, Afrika'da susuz ve görmez var diyen kimse Yok Mu var." dedi.