'Kimse Yok Mu' Samsun Şubesi, gönüllülerin yardımıyla oluşturduğu mobil ekipler ile vatandaşların ayaklarına kadar giderek her gün 4 çeşit sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

Daha önce hemen hemen tüm illerde yapılan sıcak yemek dağıtımı bu sene içerisinde Samsun’un da yer aldığı birkaç büyükşehirde yapılıyor. Ramazan öncesi tespit edilen ve aralarında mültecilerin de olduğu ihtiyaç sahipleri bu Ramazan’da da iftarlarını evlerinde aileleriyle birlikte sıcak yemek yiyerek yapıyor.

Dernek olarak zor şartlar altında dahi ihtiyaç sahiplerine yemek ulaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kimse Yok Mu Samsun Şubesi Başkanı Hasan Köksal, şunları kaydetti: “Derneğimiz 6 yıldır olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek vermekte. Derneğimize başvuran ihtiyaç sahibi kişi ya da ailelere yaptığımız ön inceleme sonrası yemek kartları çıkartıyoruz. Daha sonra mobil olarak Samsun’un çeşitli mahalle ve sokaklarını gezerek yemek kartı sahiplerine düzenli olarak her gün 4 çeşit sıcak yemek veriyoruz. Bu yardımı yapmamıza vesile olan başta gönüllülerimiz olmak üzere maddi yardımda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Derneğimiz in bu yıl 80 ülkede 2 milyon ihtiyaç sahibine sıcak yemek verme hedefi var. Bu kapsamda Türkiye’de bu şekilde sıcak yemek dağıtan birkaç ilden birisi de Samsun. Bu nedenle vatandaşlarımız hem hayır dualarını hemde maddi yardımlarını bizlerden eksik etmesinler. Çünkü toplumun huzur içerisinde bir Ramazan ayı geçirmesi bir tek aç insanın kalmamasına bağlı. Bizler sıcak yemeğin dışında 150 bin aileye gıda kolisi ve 10 bin çocuğa bayramlık elbise dağıtmayı planlıyoruz. Bu sebeple herkesin geliri ölçüsünde ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere yardım etmeye davet ediyoruz.”