Kimse Yok Mu Derneği, Afrika'da 30 bin hastaya katarakt ameliyatı kampanyası başlattı. “İyilik Buluşmaları Ege Turu” kapsamında Denizli şubesi, Özel Servergazi Ortaokulu’nda, televizyoncu Ahmet Bozkuş'un sunumuyla bir tanıtım programı düzenledi. Etkinliğe Dernek Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Veysel Kayabaşı, Temiz Su Projeleri Koordinatörü Vasfi Başak, Yetim Koordinatörü Mehmet Ali Gün, Şube Başkanı Fahrettin Aytuğ, Şube Müdürü Mehmet Tulunay ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Toplantıda konuşan Şube Başkanı Aytuğ, 10 bin kararmış dünyayı aydınlatmayı hedeflediklerini söyledi. Aytuğ, “Gönüllü doktorlarımız, 2008 yılında Sudan’ın Darfur ve Hartum bölgesinde başlattıkları katarakt ameliyatlarını Çad, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Nijer’i de dahail ederek genişletmiştir. Bugün itibarıyla katarakt ameliyatları 32 bin adeti aşmıştır. Bir kişinin gözünün açılması 100 dolardır. Bu bağışlarla açtırmış olduğunuz her bir göz sahibinin fotoğrafı, ismi ve memleketi kayıtlı olarak, teşekkür belgesiyle birlikte size verilecektir.” dedi. Koordinatör Kayabaşı da derneğin 13 ülkede sağlık hizmeti verdiğini, bu yıl şimdiye kadar yaptığı 30 bin ameliyatın toplamı kadar ameliyat hedeflediğini dile getirdi.

Plaket verilen gönüllü göz doktoru Ferruh Bican’a ise, “35 yıllık doktorum, Türkiye’de binlerce ameliyat yaptım. Katarakt ameliyatlarının başarı oranı yüzde 90’ın üzerindedir. Afrika’da hijyen çok kötü. Orada ameliyatların yüzde 30’u geçmemesi lazım ama Allah’a şükür oradaki ameliyatların başarı oranı da yüzde 90’ın üzerinde. Yaptığınız küçük bir bağışla duası reddedilmeyen mağdur bir insanın duasını almış oluyorsunuz. Aslında kimin kime yardım ettiğini düşünmek gerekir.” diye konuştu. Etkinlikte Koordinatörü Başak ve Koordinatör Gün de alanlarıyla ilgili projeler hakkında bilgi verdi.