Mersin'in merkez Toroslar İlçesinde 5 yıl önce eşini kaybeden ve aldığı 250 liralık dul maaşı ile hem ev kirasını hem de biri üniversiteli 5 çocuğunu okutmaya çalışan Selma Öncel'e Kimse Yok mu Derneği sahip çıktı.

Kimse Yok mu Derneği gönüllüleri evlere temizliğe giderek evini geçindirmeye çalışan Öncel ailesine Ramazan öncesi koltuk, halı gibi ev eşyasının yanında gıda yardımında bulundu. Selma Öncel, Kimse Yok mu olmasa kendilerinin perişan olduğunu söyledi.

5 yıl önce yakalandığı hastalık nedeniyle eşini kaybeden Selma Öncel'in devletten aldığı 250 liralık dul maaşı ile kirasını ödemeye çalışırken biri üniversiteli 5 çocuğunu okutmaya çalıştığını öğrenen Mersin Kimse Yok mu Derneği yetkileri harekete geçti. Dernek yetkilileri merkez Toroslar İlçesi Turunçlu Mahallesi 78057 sokakta oturan Öncel ailesini ziyaret ederek ailenin dramına şahit oldu. Kiralık oturdukları tek katlı evlerinde eşyaların yetersiz olması üzerine yardım yapılmasına karar verildi. Başta koltuk ve halı gibi eşyaların temin edilmesi üzerine derneğin bursu ile Mersin Özel Yıldırımhan Lisesi'nde eğitim gören Kenyalı ve Ugandalı öğrencilerle birlikte aileye ev eşyası ve Ramazan öncesi gıda yardımında bulunuldu.

Yardımlar için dernek yetkililerine teşekkür eden Selma Öncel, "Kimse Yok mu olmasa biz perişanız. 5 sene önce eşimi kaybettim. Durumumuz çok kötüdür. Evimize para girmiyor. Ayda 250 lira dul maaşı alıyorum. 5 tane çocuk var, okuyor. Ev kira. Çocuklar perişan. Kimse Yok mu bize destek oluyor. Arıyorlar soruyorlar" diye konuştu.

Kimse Yok mu gönüllüsü Fatma Aydın ise "Selma ablamızın durumunun iyi olmadığını öğrendik. Derneğimize müracaat etti. Onu ziyarete geldik. Ramazan dolayısıyla bazı gıdalar, eşyalar getirdik. Bizde böyle bir yardımda bulunduğumuz için çok sevinçliyiz. İhtiyaçları oldukça yardım edeceğimize söz verdik. Bize bu yardımları yapanlardan Allah razı olsun. Bizi de vesile ettiler. Herkese duacıyız. İnşaallah bu ablamızın da maddi ve manevi sıkıntıları gider. Kimse Yok mu Derneği buna vesile olmuş olur." ifadelerini kullandı.