Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında çok sayıda yardıma muhtaç aileye Ramazan kumanyası dağıttı. Dernek, bu Ramazan'da 150 bin aileye ulaşarak ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Yardım alan aileler de Kimse Yok Mu'ya yönelik hukuksuz uygulamaları ve baskıları eleştirerek, derneğin yardımları sayesinde ayakta durduklarını söyledi.

Uluslararası yardım derneği Kimse Yok Mu, bu Ramazan ayında da yardıma muhtaç ailelerin kapısını çalacak. Yurt içi ve yurt dışında binlerce aileye ulaşarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacak. Derneğin bu yılki hedefi 150 bin yardıma muhtaç aileye ulaşmak. Bu kapsamda, derneğin Yenibosna'daki şubesinde bir araya gelen dernek görevlileri ve gönüllüler çok sayıda aileye Ramazan kumanyası dağıttı.

Ramazan kumanyası götürülen 4 çocuk annesi Sultan Polat, kendisine verilen yardımlar için “ Allah razı olsun, dernek elimizden tuttu. Onlardan binlerce kez Allah razı olsun.” şeklinde duygularını ifade etti.

Makbule Dikoğlu ise derneğe yönelik hukuksuz uygulamalar ve baskıları eleştirerek şu ifadeleri kullandı: "Biz onlardan yardım alarak geçinebiliyoruz. Benim annem rahatsız, akıl hastası. Ben obezite hastasıyım, çalışanım yok, kiramı bile ödeyemedim, suyum elektriğim kesiliyor. Yani bizim gibi yoksul insanların deneklerini neden kapatmak istiyorlar? Onlar yardım etsin ki biz geçinelim. Yani zenginin gönlü olsun da fakir ölsün diye bir şey yapmasınlar. Herkes yardım etsin böyle derneklere, fakirler de yararlansın. Kimseye bir kötülükleri yok. Böyle düşmanlığın hiçbir yerde yeri yok. Oradan buradan yardım edecekler ki fakirlerde yararlanacaklar yani. Başka türlü bu hayat sürmez böyle. Bana git çalış desen nereye gidip çalışayım. Çalışacak halim yok. Bu halde nereye gidebilirim. Allah razı olsun. İnsanın bir çorbası yemeği kaynarsa dua ederiz yardım eden insanlara başka ne söyleyeyim yani. Herkesi yardıma çağırıyorum.”

Dernek gönüllüsü Ender Abut da bu işi yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Herkesin mahallesinde yardıma muhtaç ailelerin olduğuna dikkat çeken Abut, “Yaklaşık 3 yıldan beri Kimse Yok Mu Derneği'nin sosyal araştırma ve yardım bölümünde gönüllü olarak hizmet yapmaktayım. İlk tanıştığımda Ramazan ayıydı. Ramazan ayında dağıtım yaptığımız esnada gerçekten ihtiyacı olan aileleri gördüğümüz zaman, bir fiil içinde olmamız gerektiğini anladım. Nasıl ki biz eve birkaç gün ekmek getiremesek daha sonra getirsek nasıl mutlu olur ev halkı. Gittiğimiz ailelerde bunu görünce gerçekten insan çok mutlu ve huzurlu oluyor. Bunun devam ettirmek istedim. Daha sonra bu işi devamlı yapmaya başladık. Sosyal araştırma olarak da bir şekilde bu işin içine girdik. İnsanlara, komşulara yardımcı olmak gerçekten bizim asli vazifelerimizden bir tanesi. Bunlarla alakalı olarak da kendi çevremiz olsun yakın arkadaşlarımızı olsun teşvik ediyoruz. Bir çocuk şekerle evin içinde koşmaya başlayınca gerçekten bizler de çok güzel duygular hissediyoruz. Bir odanın içinde yaşayan ve hiçbir geliri olmayan kişilere bir kutu ile azıcıkta olsa bir katkıda bulunmakla kendi bakımımdan mutlu olmakla beraber, o insanların mutlu olduğunu görmek paha biçilemez bir duydu. Bunla ilgili olarak da bütün Türkiye’deki ailelerin öncelikli olarak da komşudan başlamak üzere bu işi devam ettirmesini temenni ediyorum. İnanıyorum ki her mahallede, sizin sokağınızda dahi ihtiyacı olan kimseler var.” ifadelerini kullandı.

‘RAMAZAN BOYUNCA YURTDIŞI VE TÜRKİYE’DE 150 BİN KUMANYA DAĞITMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’

Kimse Yok Mu Derneği Marmara Şube Koordinatörü Celal Türkoğlu, derneğin dünyada 113 ülkede yardım faaliyetinde bulunduğuna dikkat çekerek Türkiye’de Ramazan yardımlarının 81 ilde 33 şube ile gerçekleştireceklerini söyledi. Türkoğlu, “2015 Ramazan çalışmalarımız başladı. Ramazan vesilesi ile binlerce ihtiyaç sahibi aileye gönüllülerimizle beraber şu anda kumanya götürüyoruz. Bugün de bunun çalışması yapılıyor. Ramazan başlamadan ulaştırmaya çalışıyoruz. Geçen haftalardan başladık biz kumanya ulaştırmaya ve çoğu ailenin bizi beklediğini, bizleri gözyaşları ile karşılayıp 'biz de sizi bekliyorduk bizim kapımızı çok çalan olmuyor, siz geliyorsunuz bir tek' dediklerine şahit olduk. Ve bu çok ciddi motivasyona vesile oldu. İnşallah gönüllerimiz de bu vesile ile gidiyorlar. Biz Kimse Yok Mu olarak 113 ülkeye yardım götürmüş bir kurumuz. Uluslararası bir derneğiniz. Yurt içinde 81 ilimizde 31 şubemizle beraber inşallah ramazan öncesi özellikle bugün ciddi bir kumanya dağıtım çalışması yapıyoruz. Bugün bütün şubelerimizde bir hareketlilik bir canlılık var. Belki binlerce gönüllümüz araçla çıkıp hem ziyaret edip hal hatır soracaklar, çocukları sevindirecekler hediyelerle hem de kumanyaları ulaştırmış olacaklar.” şeklinde konuştu.