Kimse Yok Mu Derneği (KYD) ülke genelinde ve Erzurum'da ihtiyaç sahibi ailelere ramazan öncesinde gıda yardım paketi dağıtmaya başladı.

Ramazan'a sayılı günler kala KYD, bağışçılarının yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. KYD ülke genelinde 150 bin ihtiyaç sahibi aileye 150 bin ramazan kolisi dağıtımına başladı. Erzurum, Trabzon, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan ve Bayburt'ta KYD 8 bin aileye gıda yardım paketi dağıtımına eş zamanlı olarak başladı. Erzurum KYD Koordinatörlük binasında, aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu 150 aileye temel gıda maddelerinden oluşan 20 kilogram ağırlığındaki gıda paketleri, imza karşılığında hak sahiplerine dağıtıldı.

KYD Erzurum Koordinatörü Şemsettin Keleş, Erzurum il merkezinde ilk gün 150 gıda yardım paketi dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. KYD Gönüllüleri ile ramazan günü dahil gıda yardım paket dağıtımının adrese teslim dağıtılacağını kaydetti. Sorumluluk bölgelerinde 8 bin aileye gıda yardımı paketi dağıttıklarına vurgu yapan Keleş, "Ramazan kumanyalarında 4 kişilik ailenin bir aylık mutfak masrafı yer almakta. Bağışçılarımızın yardımlarını bu ramazanda da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. Kimse Yok Mu Derneği olarak ülke genelinde 150 bin aileye ramazan kumanyası dağıtacağız. Yine 2 milyon kişiye de sıcak yemek dağıtacağız Ayrıca 10 bin çocuğa da yine ramazan bayramı öncesinde bayramlık hediye vereceğiz." dedi.

YETİMLERE SOFRADA YER AÇIN

Kimse Yok Mu Derneği olarak, 'Bu ramazan siz de sofranızda bir yetime iftar yeri açın' sloganı kapsamında Afrika ülkeleri başta olmak üzere 56 ülkede 62 binden fazla yetime sahip çıktıklarını da sözlerine ekleyen Keleş, "Afrika ülkelerinde 30'un üzerinde KYD olarak yetimhane açtık. Çoğu Afrika ülkesi olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında onbinlerce yetime iftar sofralarında yer açmak için kampanya başlattık. Hayırsever vatandaşlarımız bağışlarını internet ortamından web adresimizde belirtilen banka hesap numaralarına yatırabilirler." diye konuştu.