Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, gönüllüleriyle birlikte Aktif Eğitim-Sen, TÜMDER ve SAMED üyelerinin de katılımıyla 80 aileye et dağıttı.

İhtiyaç sahiplerinden gelen rica üzerine kumanya ve giysinin yanısıra et de dağıtmaya karar verdiklerini belirten Kimse Yok Mu Samsun Şubesi Başkanı Hasan Köksal, "Bizlerin amacı önce yaşadığımız bölgede, daha sonra elimizin uzanabildiği dünyanın her köşesinde ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmak ve onların kimsesi olmak. Tek gayesi Allah'ın rızasını kazanmak olan buradaki gönüllülerimiz, hafta sonu olmasına rağmen aileleriyle gezmek, evinde yatmak ya da eğlenmek yerine, ihtiyaç sahiplerine bir parça et götürmek, onların dertleriyle dertlenmek için bugün buraya geldiler. Burada bugün çok değerli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve yöneticileri de var, onlar da bizlerle birlikte bu yardım kervanına katıldı. Hepsinden Allah razı olsun. Şimdilik yaklaşık 20 kişiyle 80 aileye et dağıtımı yaptık. İlerleyen günlerde bu sayıya yenilerini de ekleyeceğiz. 'Bu çorbada benim de tuzum olsun.' diyen vatandaşlarımız varsa bize ulaşabilirler. Önümüzde üç aylar ve sonra da bayramlar var. Şimdiden yardımlar gelmeye başladı, daha da fazlasını vatandaşlarımızdan bekliyoruz." dedi.

'KİMSE YOK MU KAPANMASIN'

İlk gidilen ailenin dramı yükleri parçaladı. Babasının, İstanbul'da taksi şoförlüğü yaparken üç ay önce vefat etmesiyle ortada kaldıklarını belirten 17 yaşındaki Kazım Çetinkaya, "Babamın vefat etmesiyle annemin memleketi olan Samsun'a geldik. Zor da olsa bir ev bulduk ama paramız yok, hiçbir gelirimiz yok. O yüzden ben de okulu, lise 1. sınıftan bırakmak zorunda kaldım ve iş arıyorum. Kimse Yok Mu Derneği'nin kapatılacağını söylüyorlar. Bunu yapmasınlar, eğer kapanırsa bizim gibiler aç kalır." dedi.

'TERÖR SUÇLAMASI ÇOK GÜLÜNÇ'

Aileye ev bulmalarında yardımcı olan mahalle sakinlerinden Cemile Gonca ise, "Ev sahibi, 375 istiyordu. Ben araya girdim, 300 liraya indirttim. Ben bir komşu olarak yardım etmeye çalışıyorum. Şu anda kirayı ödemesine kız kardeşi yardım ediyor. Gerçekten bir vatandaş olarak, Kimse Yok Mu Derneği'ne çok teşekkür ediyorum. Kapanmasın böyle yerler ki böyle mağdurlarımız kalmasın aç ve açıkta. Derneğin kurban eti dağıtımı için terör suçu olduğunu söylüyorlar. Bu nasıl terör suçu olur? Evlerine hiç et girmeyen vatandaşlarımız var. Öyle bir şey düşünülür mü hiç? Bu iddialar çok gülünç. Bırakın fakir fukaralar bunlardan yararlansın. Ben bile evde iki emekliyiz, kurbanı tek hisse kesiyoruz ve onu da fakirlere dağıtıyoruz." diye konuştu.

Kimse Yok Mu gönüllüsü Cemile Kaya da, "Ben öğretmenlik yapıyorum ama bugün Aktif Eğitim-Sen üyeleriyle birlikte ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtımı yapmak için biraraya geldik. Şimdiki geldiğimiz aile de gerçekten çok mağdur durumda. Bizler az da olsa imkanı olan kişiler olarak yardım etmezsek, bu tür aileler yok olacak. Bu durum, toplumda daha kötü olayların çıkmasına neden olabilir. Bunlara engel olma adına yardım yapmamız gerekiyor. Kurban eti dağıtımını terör suçu olarak gösterme gayreti çok gülünç ve saçma geliyor bana. Bu durumun terörle bağdaştırılamayacağını düşünüyorum. Birbirine yakın da değil, paralel bile değil. Bu durumun bazı insanlar üzerinde oluşturulmaya çalışılan bir algı olduğunu düşünüyorum. Biz bu işi Allah rızası için yapıyoruz." dedi.