Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 işçinin feci şekilde hayatını kaybettiği maden ocağı faciasının ardından, 11 maden şehidinin ailesine ev alarak teslim eden Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayında da maden şehidi ailelerini unutmadı. Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şubesi, Soma’da aralarında şehit madenci ailelerinin de bulunduğu ihtiyaç sahibi 150 aileye gıda kolisi dağıttı. Ramazan sonuna kadar 350 aileye daha gıda kolisi ulaştırılacak. Dernek ayrıca, 140 aileye de bayramlık yardımları yaptı. Dernek, 27 Haziran Cumartesi günü de şehit madenci aileleri ile Somalı madencileri iftar verecek.

Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Avınç, her yıl bütün dünyada Ramazan sevinci yaşanmasına vesile olan ve milyonlarca insanın yüzünü güldüren Kimse Yok Mu Derneği’nin bu yıl da Türkiye ve 40’ı aşkın ülkede Ramazan sevinci yaşattığını söyledi. Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından derneğe yapılan bağışlar sonucu 11 aile için ev aldıklarını ve anahtarlarını teslim ettiklerini hatırlatan Başkan Avınç, dernek olarak, faciadan sonra hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin hep yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade etti.

Manisa şubesi olarak 500 adet gıda kolisinin ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya devam ettiklerini aktaran Avınç, “140 aileye bayramlık yardımları yapıldı. Ayrıca Soma maden şehit ailelerimize de 150 adet gıda kolisi ulaştırdı. Dernek Ramazan boyunca iftar, kumanya, zekat, fitre ve bayramlık bağışlarınızı kabul etmeye devam edecek. Dileyen herkes, şubemize uğrayarak, bağışlarını makbuz karşılığı yapabilecekler.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği’nin yaklaşık iki senedir sıkıntılı bir süreçten geçtiğini aktaran Avınç, “Bu bağlamda Ramazan kampanyası yapmasına da izin verilmeyen dernek, yasal engeller yüzünden Ramazan’da bağış topladığını medya aracılığıyla da ilan edemiyor. Ramazan projelerinin detaylarını anlatacak şekilde reklam dahi veremiyor. Bu durum, her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da da derneğin yolunu gözleyen yüzbinlerce ihtiyaç sahibini ve iftar sofralarında Ramazan sevincini yudumlamak isteyen milyonlarca yetimi mağdur edip mahzun bırakıyor. Dünyada iftar, sahur yapacak ve bizlerin sofralarımıza misafir etmemiz gereken milyonlarca yetim var.” diye konuştu.