Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi ile Almanya'da hizmet veren yardım kuruluşu ortağı TimeToHelp (Yardım Zamanı), Soma maden faciasında şehit olanların çocuklarına karne hediyesi olarak bisiklet ve tablet bilgisayar hediye etti. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit madenci eşleri, ilk günden itibaren Kimse Yok Mu Derneği'nin yanlarında olduğunu belirterek, "Başka kimsemiz yok. Allah razı olsun sizlerden, çocuklarımı mutlu ettiniz, bu bana yeter. Sadece bizi Kimse Yok Mu Derneği çok arayıp sordu." dedi.

Kimse Yok Mu gönüllüleri, Savaştepe ilçesinde oturan ve geçen cuma günü karne alan öğrencilere 29 adet bisiklet, 21 adet tablet bilgisayar ve çeşitli oyuncaklar hediye etti. Savaştepe Körfez Dershanesi'nde düzenlenen törene Balıkesir Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Yıldırım ve derneğin gönüllü emekli öğretmeleri katıldı. TimeToHelp'in şehit madencilerin çocuklarına ulaştırılmak üzere gönderdiği 10 bin eroluk yardımla bisiklet, tablet bilgisayar ve çeşitli oyuncaklar alındı. Dernek görevlileri tarafından hazırlanan hediye paketleri, anneleri ile birlikte gelen öğrencilere tarafından verildi. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler, facianın meydana geldiği günden itibaren kendilerini yalnız bırakmayan Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür etti.

Duygulu anların yaşandığı törende, madenci eşleri gözyaşlarına hakim olamadı. Perihan Türker, çok duygulandığını belirterek, başka kimsesi olmadığını söyledi. Çocuklarını mutlu eden derneğe teşekkür eden Gülhan Günaydın da, "Çocuklarımı mutlu ettiler, bu bana yeter. Çok sağolun, Allah razı olsun. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 1. sınıfa giden oğlumun ilk karnesiydi. Kızım da 2. sınıfa gidiyor. İnşallah babaları görmüştür." diye konuştu. Firdevs Toprak, "Sadece bizi Kimse Yok Mu Derneği çok arayıp sordu. Allah razı olsun sizden. Elinden gelen herkes bu derneğe yardım etsin." dedi. Gülten Sevben, "Çocuklarım karnelerini alınca nereye gideceğimizi bilemedik. Çocuklar karnelerini alıp babasının ve amcasının mezarına gitti, onlara gösterdiler. Hiç böyle bir şey yaşamamıştık. Yarıyılda ne yapacağımız bilemedik. Bizi çok mutlu ettiniz, çok sevindik. Başarılarınızın devamını diliyoruz. İnşallah hep arkamızda olursunuz." şeklinde duygularını dile getirdi.

Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım ise facia gününden itibaren bütün şehit madencilerin çocuklarına burs verildiğini belirterek, "Bugün çocuklarımıza karne hediyesi vermek üzere buraya geldik. Çocuklarımızı yalnız bırakmamak için buradayız. Almanya'daki partner derneğimiz olan TimeToHelp'e teşekkür ederiz." diye konuştu. Kimse Yok Mu Derneği'nin, gönüllüler ve bağışçıların desteğiyle Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden dokuz şehit ailesine ev aldığını belirterek, "Ayrıca ev tadilatı yapılması gereken ailelerin tadilatları yapıldı. Dört ailenin, kredi borcu dışındaki borçları ödendi. Üç aileye yeni ev eşyaları alındı, 151 öğrenciye burs yardımı yapıldı, 146 aileye ise genel yardım yapıldı. Bahsi geçen 151 öğrencinin çoğunluğu ilköğretim ve lise, dört tanesi üniversite düzeyinde olmak üzere 36 aileden toplam 63 öğrenciye, derneğimiz Kimse Yok Mu aracılığıyla üç yıl boyunca bulunacağınız eğitim yardımları için teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.