Sivas’ta yardıma muhtaç aileleri sevindiren Kimse Yok Mu Derneği, aynı zamanda mültecilere de el uzatıyor. Suriyeli, Afgan, Irak ve İran’dan gelen mülteciler de Kimse Yok Mu’nun yardımlarıyla geçiniyor.

Kimse Yok Mu Derneği, Sivas’ta bin 500 aileye yardım yapıyor. Sivaslıların yanı sıra mültecilere de yardım elini uzatan Kimse Yok mu, muhtaç ailelerin yüzünü güldürüyor. Afgan mültecilerden Latife Cellali de dernekten yardım alanlardan. 5 çocuklu Cellali savaş nedeniyle yurdunu terk ederek yerleştiği Sivas’ta, yaşam mücadelesi veriyor. Eşinin hasta olduğu çalışamadığını kaydeden 42 yaşındaki Celalli, Türklerin misafirperverliğini överek Kimse Yok mu Derneği'ne teşekkür etti.

Kimse Yok Mu Derneği Şube Başkanı Hakkı Nazlım ise dernek olarak yardım faaliyetlerini tüm hızıyla devam ettirdiklerini kaydederek, Sivas’ta bin 500 aileye gıda, giysi ve nakit yardımı yaptıklarını aktardı. Sivaslı hayırseverlerden toparlayarak Afrika’da ve ihtiyaç olan ülkelerde su kuyusu açtırdıklarını anlatan Hakkı Nazlım, şunları söyledi: “Yine Afrika’da ihtiyaç duyulan bir çok insanın katarak ameliyatını üstlendik. Bunun dışında yetimlere yardım yaparak, onların ihtiyaçlarını gideriyoruz. Tabi bunların tamamında niyet halis, bakış halis, topladığımız tüm şeyleri şeffaf bir şekilde insanlara dağıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kurban bayramında yine kurbanlarımızı dağıtıyoruz. Fakir aileler önceden bize müracaat ediyorlar. Daha sonra onların tespiti yapılıyor. Sonra birebir giderek gönüllerimiz tarafından bu insanların ihtiyaçları belirlenip, mümkün olduğu kadar yetişmeye çalışıyoruz. Ayrıca Sivas halkına bize gösterdiği teveccühten dolayı hepsine çok teşekkür ederiz. Yardımların devamını diliyoruz.”

14 yaşındaki oğlu Muhsin ile dernekte giysi, gıda ve çeşitli yardımlar alan Afgan kadın, daha sonra evinin yolunu tuttu. Dernekten diğer mülteciler ile muhtaç ailelerde faydalanarak mağduriyetlerini gideriyor.