Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı vesilesiyle Mamak’ta yaklaşık 1000 aileye kurban eti yardımında bulundu.

Kimse Yok Mu Ankara Şube Lojistik Merkezi’nde ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımı yaptı. Aileler yardım kartlarını göstererek sırayla etlerini aldı.

MERKEZE GELEMEYENLERİN EVLERİNE GİDİLİYOR

Kimse Yok Mu gönülleri eve servis hizmeti de veriyor. Çeşitli nedenlerle merkeze gelemeyen Keçiören'de 3 aileye evlerine gidilerek yardım paketi verildi.

Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mülazım Ünal, yardımlarla ilgili bilgi verdi. Doğu ve Güneydoğu’da sıkıntılı günlerden geçildiğini aktaran Ünal, bu durumların bertaraf edilmesi adına bayramın vesile olduğunu kaydetti. Ünal, “Biz de bunlara set olsun diye kurbanları vesile sayarak fakirlere yardım ediyoruz. Bize müracaat eden kayıtlı mağdurlarımız var. Onlara her yıl olduğu gibi bu yıl da gerekli et yardımını yapacağız. Bize gelemeyenlere kendimiz evlerine et götürüyoruz. Mağdur insanlar olabiliyor, engelli olabiliyor. Gıda yardımı da verebiliyoruz.” diye konuştu.

“VATANDAŞTAN ENGELLEMELERE TEPKİ VAR”

Son zamanlarda Kimse Yok Mu’ya yönelik engellemelerin olduğunu söyleyen Ünal, ”Biz durmadık, durmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Biz doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Mağdur insanların mutlu olduğunu gördükçe bu iş bizi oraya itekliyor. Şu an yüzlerce insana yardım ediyoruz yurt içi ve dışında. Vatandaştan bize bir tepki yok. ‘Niye engelleniyor, hayır kurumlarına bu şekilde bir şey yapılmaz’ gibi tepkiler var. Bizim adımıza menfi bir şey yok. Gelen yardımlarda artış var, düşüş yok.” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİT AİLELERİNE 1 KURBAN HEDİYE ETTİK”

Sözlerine ‘Şehitler keşke hiç olmasaydı’ diye devam eden Ünal, şunları kaydetti: ”Şehitlik güzel mertebe ama bu şekilde olunması, Rabbimin katında inşallah hayırdır. Biz de o şehit kardeşlerimizin ailelerini yalnız bırakmama adına her aileye bir kurban hediye ettik. Allah kabul etsin.“

“GARİBANLARI SEVİNDİRİYORLAR”

Vatandaşlar da Kimse Yok Mu Derneği'ne yardımlarından dolayı teşekkür etti. Bir vatandaş, “2 tane çocuğum var. Eşim yok, yardımlardan çok mutlu oldum. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. Bir vatandaş da “Garibanları sevindiriyorlar. Memnunum. İki tane de çocuğum var.” dedi.

“İNSANLARA YARDIM ETMEK İÇİMİZİ FERAHLATIYOR”

Kimse Yok Mu gönüllüsü ise insanlara yardım etmenin dinin bir gereği olduğunu söyleyerek, “Ailecek bayramın ilk gününü burada geçirelim’ dedik. İstanbul’da öğrenciyim. Ailemin yanına geldim. Babama, ‘gidelim Kimse Yok Mu’ya gönüllü olalım’ dedim. Kurban eti dağıtacağız. Buradaki insanlara yardımcı olmak görevimiz. İnsanlara yardım etmek içimizi ferahlatıyor.” ifadesinde bulundu.