Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın derneklere yönelik baskınlar hakkında kullandığı ‘Kanunların dışına çıkılmadıysa kimsenin rahatsız olmasına gerek yok’ ifadelerine Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz’den cevap geldi. Cingöz, “Suç olduğu için ya da korktuğumuz için hiç değil, yaptığınız baskının kanuni olmadığı için konuşuyoruz. Bilakis suç olmadığını bildiğimiz için yapılan bu hukuksuzluğa isyan ediyoruz.” dedi.

Manisa Valisi Bektaş’ın sözlerine binaen yazılı bir açıklama yapan Cingöz, öncelikle Kimse Yok Mu Derneği’nin şeffaflığına, özveri ve fedakarlığına dikkat çeken Cingöz, “Daha niçin geldiğinizi, amacınızı açıklayan bir evrak bile yok elinizde. Dosyalara gizlilik kararları aldırarak sadece niyetinizi gizlemiş örtbas etmiş olursunuz. Tehditlerinizin kılıfı olmuş olur. Bu millet masumdur, mübarektir, cömerttir, hayırseverdir ve hamiyetperverdir... Kirli operasyonlarınız onları zırnık kadar lekeleyemeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Cingöz, açıklamasında şunları söyledi: “Suç olduğu için ya da korktuğumuz için hiç değil, yaptığınız baskının kanuni olmadığı için konuşuyoruz. Bilakis suç olmadığını bildiğimiz için yapılan bu hukuksuzluğa isyan ediyoruz. Suç ne, polisler neden derneğimize operasyon düzenledi? Siz de iyi biliyorsunuz ki İl Dernekler Müdürlüğü’nden iki görevli memur gönderseniz tüm bu belge ve evrakları alabilirdiniz. Hatta tüm bu aldığınız belge evraklar zaten sizde mevcut! Biz suçlu olduğumuz için değil, siz kamuoyunda suçlu algısı var etmek için polislerle operasyon yapıyorsunuz. Eğer bir ülkede insanlar korkmaya gerek yok, bir şey yapmayacağız çocuğum demeye başlamışsa o ülke çoktan öcüler ülkesi olmuştur. Eğer insanlar biz ırkçı değiliz diyerek nefret suçu işlemeye başlamışlarsa o ülke guguk devleti olmuşta ağlayanı yok demektir.’

Yıldırma, bezdirme, bunaltma, müeyyideler, teftişler, polis baskınları, dilekçelerimizi cevapsız bırakma.. Unuttukları tek şey Allah var, gam yok. Yasaların amir, cari hükümleri neyi gerektiriyorsa onlara da mutlak riayet edip, her şeyi gören ve bilen, gerçek güç ve adalet sahibi olan Rabb’imize iltica edip, sığınarak hiç durmadan yolumuza devam ediyoruz."