Ramazan ayında iftar çadırı kurmak yerine evlere yemek servisi yapan Kimse Yok Mu Derneği, her gün bin 500 kişilik yemek dağıtımı yaptı. Derneğin bu uygulaması ise iftar çadırlarında en az 100-150 kişilik israf edilen iftar yemeklerinin önüne geçti. İftarlıkları evlerine götüren vatandaşlar, sofrada arta kalan iftarlıkları bir sonraki öğünde çocukların tükettiğini ve hiçbir yemeğin çöpe gitmediğini dile getirdi.

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri’de 5 yıldır devam eden iftar çadırı uygulamasını bu Ramazan ayında sonlandırdı. İftar çadırında günlük bin kişiye yemek ikramı yapan dernek, bir noktadaki dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelere iftarlık vermek yerine 5 ayrı mahallede insanlara ulaştı. Günlük bin 500 kişiye iftar yemeği dağıtan Kimse Yok Mu, ilk kez yaptıkları eve kadar iftarlık dağıtımı vatandaşların takdirini topladı.

Kimse Yok Mu Derneği aracılıyla iftarlıklarını günlük alan ailelere, evdeki nüfus sayısına göre belirlenen yemek miktarları verildi. Aileler, evlerinde ailece iftar yapmalarına imkan tanıyan Kimse Yok Mu Derneğine teşekkür ederek, dağıtılan yemeklerin israf edilmediğine işaret etti. Günlük yemeği alan anneler, sofrada artan yemekleri, ekmeği, salata ve tatlı çeşitlerini israf etmediklerini, bir sonraki öğünde ya çocukların tükettiğini yada bir sonraki iftar sofrasında kendilerinin yediğini belirtti. İftar çadırında ister istemez israfın yaşandığını ve bundan rahatsız olduklarını belirten kadınlar, iftar çadırı yerine Kimse Yok Mu Derneği gibi yemeklerin evlere dağıtılmasını istiyorlar.

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Hacı Osman Büyükata, bu yıl evlere kadar götürdükleri iftar yemeklerinin israf edilmediğine işaret etti. Büyükata, iftar çadırlarında ister istemez yemeklerin israf edildiğini ve bundan dolayı üzüldüklerini belirterek, “İftar çadırında dağıtılan yemekten alan bazı vatandaşlar, o günkü yemekler arasında beğenmediği, istemediği yemek çeşidi çıktığı zaman çöpe atıyordu. Yada tüketemediği miktar çöpe gidiyor. Şuan birçok iftar çadırına baktığımızda en az 100-150 kişilik iftar yemeklerinin çöpte olduğunu görüyoruz ve bizleri çok üzüyor., Ancak bu yıl dernek olarak iftar yemeğini evlere kadar götürdük. Evdeki nüfus sayısına göre yemekler verildi. Yemek alan vatandaşlarımız, çoğu zaman aldığı miktarın azaltılmasını istedi. İsraf olmaması adına hareket eden insanlarımız, sofrada artan yemekleri bir sonraki öğünde çocukların yada bir sonraki iftarda kendilerinin tükettiğini söylediler. Hayırseverlerimiz desteği ile verilen bu yemeklerin israf edilmemesi noktasında vatandaşlarımız hassasiyet göstermesi bizi mutlu etti” dedi.

Dernek Başkanı Büyükata, ailelerin ev ortamında iftar yapmasından dolayı dile getirdikleri mutluluklarını kendileriyle de paylaştıklarını ifade etti.