Malatya'da Akçadağ ilçesine bağlı Muratlı Mahallesi'nde yaşayan ve kimsesi olmayan İbrahim (83) ile Fadime Kalı(70) çifti, bakımlarını yapacak kimseleri olmadığını belirterek hayırseverler ile devlet yetkililerinden yardım istiyor.

Akçadağ ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Muratlı Mahallesi'nde tek odalı bir ahşap bir evde yaşayan İbrahim ve Fadime Kalı çifti, ilerleyen yaşları nedeniyle ihtiyaçlarını artık kendi başlarına gideremedikleri için zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor. 46 yıldır evli olan çift, tek çocuklarını 1968 yılında sokak olaylarında kaybetmiş. Akrabalarının evinde yaşayan Kalı çifti, 3 ayda bir aldıkları yaşlı maaşları ile geçimlerini sağlıyor. Muratlı'da onlarla birlikte iki aile yaşıyor. Yaşa bağlı olarak birçok hastalıkla boğuşan İbrahim Kalı, tek başına yürüyemiyor. Evde bakım maaşı alabilmek amacıyla Malatya Devlet Hastanesi'ne rapor için başvuran İbrahim Kalı'ya heyet yüzde 45 engelli raporu vermiş. Engel düzeyi yüzde 45 olarak belirtildiği gerekçesiyle evde bakım ücreti alamayan aile yetkililerden yardım istiyor.

İbrahim Kalı, kimseleri olmadığı için ihtiyaçlarını kendi başlarına gideremeyecek durumda olduklarını belirtti. Yaşadıkları evin kardeşine ait olduğunu söyleyen Kalı, "Benim hastalıklarla boğuşuyorum. Burası bize ait değil. Bakım maaşı için heyet raporu alınması gerektiğini söylediler. Hastanede heyet yüzde 45 engelli raporu verdi. Bu nedenle bize evde bakım ücreti de bağlanamadı. Biz sadece 3 ayda bir kez 400'er TL alıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.

Fadime Kalı da 3 ayda birkez aldıkları yaşlılık maaşı dışında hiçbir gelirleri olmadığını, onunla geçinmeye çalıştıklarını ifade etti. Yiyecek ihtiyaçlarını ilçe merkezine gidip gelenler olursa sipariş vererek sağladıklarını söyleyen Kalı, devlet yetkilileri ile hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti.