Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kimyasal silahların geliştirilmesi, üretimi, stoklanması ve kullanımının yasaklanması hakkında kanunun uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar ile kanun kapsamındaki toksik kimyasal maddeler ve prekürsörleri ile farklı kimyasal maddelerin bildirimlerinin yapılması hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı.

2007 tarihli ve 26735 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ilgili yönetmeliğin 8. maddesinin ikinci fıkrasına şu bentler eklendi.
“Üretim aşamaları dahil olmak üzere, üretilen bir kimyasal karışım içerisinde (2) Sayılı Cetvelde A ve A* bölümünde yer alan herhangi bir kimyasal madde konsantrasyonu (ağırlıkça) % 1’den az ise, bu kimyasal maddenin Bakanlığa bildirilmesi zorunlu değildir.
Üretimin bütün aşamaları dahil olmak üzere üretilen bir kimyasal karışım içerisinde (2) Sayılı Cetvelde A ve A* bölümünde yer alan herhangi bir kimyasal madde konsantrasyonu (ağırlıkça) % 1-10 (dahil) arasında ve yıllık toplam üretim, işleme veya tüketim miktarı (a) bendinde yer alan eşik değerlerin altında ise, bu kimyasal maddenin Bakanlığa bildirilmesi zorunlu değildir.”

Yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan 'Sanayi ve Ticaret' ibaresi 'Bilim, Sanayi ve Teknoloji' olarak değiştirildi. 10. maddede yer alan 'Dış Ticaret Müsteşarlığı' ibaresi 'Ekonomi Bakanlığı' olarak değiştirildi.