Kahramanmaraş'ın  Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı Beldesinde Kipaş Holding şirketlerinden, Kipaş Kağıt ve Kılılı Belediyesi tarafından yaptırılan Kipaş Kağıt Taziye Evi törenle hizmete açıldı. Törene Vali Şükrü Kocatepe, İl Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Kılılı Belediye Başkanı Mehmet Bezirci, Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Gümüşer , işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan Kılılı Belediye Başkanı Mehmet Bezirci, Sanayicilerimizin Kasabamıza gelmesi çok büyük bir zenginlik olmuştur. Eğitim yönünden olsun, sağlık yönünden olsun ve sosyal sorumluluğun gereği diğer alanlarda da her dönem katkıda bulunmuşlardır. Bundan dolayı Sanayicilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz de yaptığı konuşmasında,
“Kipaş'ın tarihindeki en büyük yatırımının bu bölgeye nasip olduğunu ifade etti. Avrupa'nın en büyük kağıt tesisini  Kılılı'ya kuruyoruz. Bu yörenin insanının burada yaşayan hemşehrilerimizin bizim için gerçekten farklı bir tarafı var, gönül bağımız var. Her zaman her yerde ifade ettiğim gibi Sanayicilik paylaşmak demektir. Bizde Kipaş holding olarak Sosyal sorumluluk kapsamında ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet vermeye devam ediyoruz ve edeceğiz.” dedi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise yaptığı açıklamada, Buradaki taziye evinde çok büyük bir zenginliği beraber yaşıyoruz, aslında buradaki taziye evi çok büyük bir anlam ifade ediyor. Değerli Hanefi Öksüz Beyefendi ile ilgili bizim söyleyeceğimiz çok fazla bir şey yok. Çünkü 20 yıla yakındır bu bölgeye hizmet veriyor ve her senede siz değerli sanayicilerimizin katkıları ile Kılılı'mız çok farklı bir noktaya geldi diyerek, tüm sanayici ve katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra ise Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe yaptığı konuşmasında, taziye evinin açılışının güzel bir birliktelik vesilesi olduğunu ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti. Kahramanmaraş'ımızın güzel beldesi Kılılı'da yapılan sanayi tesisleri ve onların sosyal yansımalarından biri olan bu taziye evinin açılışında birlikte olmak bizim için gerçekten mutluluk ve gurur kaynağı, bu mutluluğu beraber yaşadığımızdan dolayı bende sevinçliyim ve hepinize teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından kurdela kesilerek taziye evi gezildi.

Taziye evinin açılışının ardından yapımı devam eden Kipaş Kağıt Fabrikası gezildi. Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz tesislerde yaptığı açıklamada yapılan tesisin kapasite bakımından Avrupa'nın en büyük kağıt tesisi olduğunu söyledi. En son teknolojilerin kullanıldığını, yıllık 500 bin ton kağıt üretiminin olacağını ifade etti.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ise tesis hakkında; “Ülkemizin ve Avrupa'nın en büyük kağıt tesisi Kipaş Kağıt, Kipaş Holding tarafından Kılılı Belediyesi'nde yapıldı bundan dolayı gurur duyuyoruz, Kahramanmaraş'ımıza hayırlı uğurlu olsun. Böyle modern bir tesisi ülkemize ve şehrimize kazandırdığı için Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz'ü  ve şahsında Yönetim Kurulu üyelerini  kutluyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.