Çete üyelerinin, arabaları sınır hattından Suriye'ye geçirdiğini belirten Salman, rejim muhaliflerine ya da çeşitli örgütlere satıldığını savundu. Toplam 16 arabasının ortadan kaybolduğunu belirterek, “Hepsi 4x4'tü. İstek üzerine 6 tane 2014 model araç aldım, teslim ettim ama başımıza bu olay geldi. Maddi zararım yaklaşık 1 milyon 200 bin lira.” dedi.

Oto kiralama şirketlerini hedef seçen çetenin, Türkiye genelinde yaklaşık 40 şirketi dolandırdığını iddia eden Salman, Hasan Said Yüksekbaş isimli bir kişinin, geçen nisan ayında kendisine telefon ederek kendisini İskenderun ve Mersin limanlarında taşımacılık yapan bir işadamı olarak tanıttığını, lüks arazi taşıtları kiralamak istediğini söyledi. Araştırma sonunda 16 lüks arazi taşıtını Yüksekbaş'a kiraya verdiğini anlatan Salman, ilk dört ay ödemelerin tam yapıldığını, daha sonra Yüksekbaş'ın, arabalarının çalınarak Suriye'ye kaçırıldığını söylediğini aktardı.

Konuyla ilgili olarak Mersin ve Kahramanmaraş savcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Faruk Salman, “Araçları temin edip teslim ettik. Sekizinci aya kadar bir problem yoktu, sonra hakediş alamadığını, paranın geleceğini söyleyerek bizi oyaladı. Daha sonra da bizi arayarak, araçların müdürü tarafından çalınıp Suriye'ye götürüldüğünü, araçları bulacağını, bize getireceğini söyledi. Sonra da bir daha haber alamadık.” diye konuştu. Suriye'de arabaları aradığını ifade eden Salman, şu bilgileri verdi: “Bu araçların Suriyeli muhaliflerin elinde olduğu söyleniyor. Bir kısmının da Suriye'de depolarda olduğu duyumunu aldık. Kendi imkanlarımla Suriye'ye gittim, araştırdım. Açık pazarda gezdik ama araçların izine rastlayamadık.”

Arabaların HTS kayıtlarında en son Mersin, İskenderun, Hatay, Reyhanlı ve Kırıkhan çevresinde görüldüğünü belirten Salman, çalıntı kararı çıkartamadıkları için kaskodan hak iddia edemediklerini belirtti. Arabaların her birinin 2 bin lira vergisi olduğunu vurgulayarak, “Çalıntı koyulmadığı için ne kaskodan hak iddia edebiliyoruz ne de Maliye'den vergileri düşürebiliyoruz. Araçların her birinin 2 bin lira vergisi var, 16 araçta 32 bin lira gibi bir rakam tutuyor. Yetkililerin bu işi bir an önce çözmesini istiyoruz.” dedi.