'Olacak O kadar' programı ve çeşitli tiyatro tiplemeleriyle izleyicilerin gönlünde özel bir yeri olan sanatçı Levent Kırca, Levent Afet Yolal Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Yağmura rağmen cami avlusunu dolduran kalabalık nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanan cenazede Kırca'nın Kızı Ayşe ve oğlu Oğulcan babalarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Kırca'nın ölümünün sanat camiası için büyük bir kayıp olduğunu ve büyük üzüntü duyduklarını belirten sanatçılar, Kırca'nın önemli bir görevi yerine getirerek bu dünyadan ayrıldığını ifade etti.

Sanatçı Kırca için öğle namazı sonrası Afet Yolal Camii'nde cenaze namazı kılındı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Kırca'nın eski eşi Oya Başar, Mustafa Alabora, Sezen Cumhur Önal, Enis Fosforoğlu, Nilgün Belgün, Orhan Gencebay, Nuri Alço, Uğur Dündar, Ferdi Altuner, Selahattin Taşdöğen, Demek Akbağ, Mehmet Aslantuğu, Süheyl ve Behzat uygur, Nevra Serezli ve pek çük ünlü sanatçı cenazede hazır bulundu.

Yağmura rağmen Kırca'yı son yolculuğunda yalnız bırakmayan ünlü isimler ve vatandaşlar, cami avlusunu doldurdu. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman basın mensupları ile katılımcılar arasında tartışmalar yaşandı. Sanatçılar Kırca'nın oğlu ve kızı ile bir araya gelerek taziyelerini iletti. Kırca'nın çocukları babalarının tabutunun başında gözyaşı döktü.

Öğle namazının ardından cenaze namazı için saf düzenine geçildi. Ünlü sanatçılar ve Kemal Kılıçdaroğlu da Kırca'nın tabutunun önünde saf tuttu. Cami imamı toplanan kalabalıktan Kırca için helallik istedi ve dua okudu. Cenaze namazının ardından Kırca'nın tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Sanatçılar ve cenazeye katılan çok sayıda kişi Kırca'yı alkışlarla son yolculuğuna uğurladı. Katılımcılardan bazıları 'Mustafa Kemali'in askerleriyiz' şeklinde bağırdı. Kırca'nın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye katılanlardan biri de partinin üst düzey isimleri ile birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sanatçılar bir toplumu yücelten değerlerdir. O değerlere toplumun her kesiminin saygı duyması gerekir. Kırca bizim çok önemli bir değerimizdi. Bizi hem güldüren hem de düşündüren bir değerdi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Umarız yeni acı olaylarla karşılaşmayız. Bunu da özellikle Ankara'da patlama sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımız için söylüyorum. Acı günler yaşıyoruz. O giderken daha güzel bir Türkiye'de, daha güzel bir dünyada buluşmak ümidiyle diye bir cümle kullanmıştı. Gerçekten de onun özlem duyduğu bir dünyayı hepimiz özlüyoruz. Daha huzurlu, barışın egemen olduğu güzel bir Türkiye'yi güzel bir dünyayı hepimiz özlüyoruz." dedi.

Sanatçılar da Kırca'nın ölümünden duydukları büyük üzüntüyü dile getirdi. Büyük bir değeri kaybettiklerini anlatan ünlü isimler şu ifadeleri kullandı:

Sevtap Parman: Türkiye'nin en değerli sanatçılarından birini kaybettik. Tanrının bütün yeteneklerle donatıp gönderdiği bir insandı benim için. Adam gibi adımdı. Özellikleri anlatmakla bitmez.

Hamdi Alkan: Çok üzgünüz. Mekanı Cennet olsun...

Demek Akbağ: Çok kötü zamanlardan geçiyorduk, bu da üstüne çok kötü bir haberle uyandık dün sabah. Çok zamansız gitti Levent usta. Bence Türk mizahı için büyük bir kayıp. Huzur içinde uyusun, hepimizin başı sağolsun. Herkesin başı soğolsun kayıplarımızın da. Birlikte çalışmadık ama çok beraber olduk. Çok zaman birbirimizi izlemeye gittik. Ama birlikte çalışmak kısmet olmadı. Ama bütün gençliğimiz, onunla büyüdük,onun mizahıyla büyüdük. Olacak o kadar çocuklarıyız hepimiz.

Mehmet Aslantuğ: Daha güzel bir dünyada yaşamak için dünyaya veda etti ama biz daha güzel bir Türkiye'yi kuracağız elbirliğiyle.

Ayberk Atilla: Bütün değerlerimizi kaybediyoruz. Yeri dolmayacak insanlar gidiyor. Ondan daha üzücü olan da arkasından söylenen çirkin laflar. Bunu hiç hak etmiyor, zaten Müslümanlığa da sığmıyor bunlar. Başımız sağolsun.

Selahattin Taşdöğen: Levent, ülkemizin yetiştirdiği ender mizah ustalarından biriydi. Sağlığında aynı tiyatroda yıllarca beraber çalıştık, oyunlar oynadık, güldük, güldürdük. Zaman geldi taşı yerine koyduk insanları düşündürdük. Çeşitli spekülasyonlar var, bir takım şeyler söyleniyor. Alkolikti şuydu buydu.. Levent hayatında içki içmezdi. Böyle peşin yargılar olduğu müddetçe biz adam olmayız. Ruhu şad olsun. Ben ondan çok şey öğrendim, Türkiye ondan çok şey öğrendi. Mizahı ondan öğrendik.

Ferdi Altuner: Görevini yaptı, hem de en iyi şekilde yaptı. İnsanları güldürerek aydınlatmaya çalıştı. Bunda gerçekten başarılı oldu. Görevini bitirdi ve geldiği yukarıdaki yere nurlar içinde gidiyor diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin, bütün sanatçı arkadaşlarıma rahmet eylesin çünkü şu sıralar fazlaca oldu bu. Her ay ya da daha kısa zamanlarda tabutların başında dua okuyoruz. Helalilik alıp veriyoruz. Herkese Allah rahmet eylesin.

Sinan Bengier: Vadesi bu kadarmış, hepimizin başı sağolsun.

Sezen Cumhur Önal: Türkiye'de tiyatro var, tiyatro yapan insanlar var. Hani o tülüat tiyatrosu. Dümbüllü geleneği, her birşey var ama müzik yok. Müzik ruhun gıdası. Mevlana, hayvan ağızından insan kulağından doyar der. Yurt dışında bir tek Türk sanatçısı var mı? Bazı müziği yapan var mı? Ama bakıyorsunuz Levent Kırca ve bu ekip, tiyatrocular Türkiye'yi taçlandırıyorlar. Sanatçı bunlar. Başta levent, ona fatiha okudum. Onu dualarla anmayacağım da kimi anacağım.