Boztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç gün önce İstanbul'a gittiğini söyledi.

Otomobilini park edip bölgeden ayrıldığını belirten Boztepe, "İki gün süren işlerimi hallettikten sonra Çanakkale'ye dönmek için aracımın yanına gittim. Kapıyı açmaya çalıştığım sırada otomobilimin ön camının tamamen kırıldığını gördüm. İnceleme yaparken sileceğin altındaki bir kağıt dikkatimi çekti" dedi.

Boztepe, "Merhaba, kedimi kurtarmaya çalışırken ağaçtan arabanızın üzerine düştüm. Tüm masrafları karşılayacağım. Çok özür dilerim" yazısı ile bir cep telefonu numarası bulunan notu gördüğünde oldukça şaşırdığını dile getirdi.

Nottaki numarayı arayıp aracının camını kıran kişiyle buluştuklarını anlatan Boztepe, şöyle devam etti:

"Hemen arabayı bıraktığım yerin yanında yaklaşık 6 metre yüksekliğinde bir duvar var. Bu arkadaşın kedisi oraya çıkmış. Kediyi kurtarmak için yandaki ağaçtan o duvara tırmanmaya çalışırken tam da otomobilin ön camının üzerine düşmüş. Cam kırılmış, sonra da bu notu bırakmış. Durumu anlatıp ve cep telefonu numarasını yazdığı notu bırakmış. Kendisini iyi ve genç bir çocuk. Camı yaptırdı, tüm masrafları karşıladı. Normalde böyle bir durumda camı geldiğinde kırık bulursun, onunla uğraşırsın. Ne olduğunu, nasıl olduğunu da takip etmezsin. Bu arkadaş kendisine sorumluluk edinmiş."

Yrd. Doç. Dr. Seyhan Boztepe, camı kıran kişinin bıraktığı notun bir süre sonra yağmurdan ıslandığını, daha sonra yenisini yazıp sileceğin altına koyduğunu öğrendiğini ifade etti.

Günümüzde böyle durumların çok nadir görüldüğünü vurgulayan Boztepe, "Kırık camdan aracın içine yağmur suyunun girebileceği yerleri cam macunuyla kapatmış. İlginç bir olay. Aslında olması gereken bir şey. Herkesin, bir başkasına verdiği zararları ve mağduriyetleri takip edip onu gidermesi gerekiyor" diye konuştu.