Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanın bağlantı yollarıyla birlikte silbaştan düzenleneceğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bir ay önce başlayan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İnşallah buradaki faaliyet şubat ayında bitecek ve şehitliğimiz, zaferin 100. yıldönümünde yeni yüzüyle ziyaretlere açılacak." dedi. Başkan Altepe, Gelibolu Yarımadası'nda yer alan ve Çanakkale Savaşları'nda çarpışan Bursa ile Gelibolu seyyar jandarma taburlarına ait askerlerin yattığı Kireçtepe Şehitliği'nde incelemelerde bulundu. Başkan Altepe'ye gezisinde; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık da eşlik etti.

BAHARA YETİŞECEK

Recep Altepe, Kireçtepe Şehitliği'nin bulunduğu 10 bin metrekarelik alanın bağlantı yollarıyla birlikte yeniden düzenleneceğini ve Çanakkale Savaşları'nın 100. yılında yeni haliyle ziyaretlere açılacağını söyledi. Gelibolu Yarımadası'nın tarih açısından dünyanın en önemli noktalarından biri olduğunu kaydeden ve sadece Kireçtepe Şehitliği'nde 5000'e yakın Bursalı askerin medfun bulunduğunu belirten Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Şehitlerimize olan vefa borcumuzu kısmen de olsa ödemek için bölgeyi yaklaşık 1 asır sonra düzenliyoruz. Onların anılarını tazeliyoruz. İnşallah zaferin 100. yılında burayı yeni yüzüyle açmış olacağız." 

Kireçtepe Şehitliği'ndeki düzenlemenin sadece şehitlik alanını kapsamadığını, bölgeye gelen 6000 metrelik yolun asfaltlanacağını, şehitliğin örnek olması için gereken tüm işlemlerin yerine getirileceğini vurgulayan Başkan Altepe, "Burada yatmakta olan, her iki kahraman taburumuzun şehitlerini rahmet ve minnetle anıyoruz." diye konuştu.