Iğdır’dan Dilucu Sınır Kapısı’na, görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, PKK’lı teröristlerin yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit olan polislerden 2'si Kırıkkaleli.

İlk acı haber, eski Samsun Karayolu’nda üzerinde bulunan Bekir Serhat Kaya’nın evine ulaştı. Yozgat’ta bulunan annesi Gülay ve Ankara’nın Elmadağ ilçesinde çalışan babası Yusuf Kaya, haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Şehit Kaya’nın yakınları olayı duyar duymaz eve geldi. Kırıkkale Belediyesi eve dev Türk bayrağı astı. Ayrıca Şehit Kaya’nın sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

“Oğlum sen tabutta yakışmıyorsun.” diyerek ağıtlar yakan gözü yaşlı anne Gülay Kaya, “Bana oğlumu getirim. Bana kuzumu getirin.” diyerek ağıtlar yaktı. Bekar olan şehidin cenazesinin yarın Kırıkkale’de öğle namazından sonra defnedilmesi bekleniyor.

İkinci acı haber, Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesi Akçakavak köyüne ulaştı. 17 günde ikinci şehidini veren köy sakinleri, gözyaşına boğuldu. Şehit Nebi Gündoğan’ın haberini alan anne Leyla ve baba Hacı Gündoğan, "Baba oğlumu getirin" diyerek feryat ettiler. Evli olan şehidin cenazesi kader arkadaşı Bekir Serhat Kaya ile birlikte yarın öğle namazına müteakiben Nur Camii’nde kınlan cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.