Kırıkkale Ülkü Ocaklar, idam geri gelmesi için Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca cinayete kurban giden 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katil zanlısı minibüs sürücüsü 26 yaşındaki Suphi Altındöken ile Abdullah Öcalan’ın maketlerini caddede yan yana astı.

Kırıkkale’nin en işlek caddesi olan Zafer Caddesi’ne asılan maketleri insanlar ilgiyle izledi. Bazı vatandaşlar ise maketlerin resimlerini telefonlarıyla çekti. Caddede basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale İl Başkanı Serkan Tunçbilek, Özgecan’ın katledildiğini söyledi. Tunçbilek, “Bir şerefsizin, bir kanı bozuğun canice kızımızı katletmiştir. Şerefsizlik had safhadadır. Dün olduğu gibi bu şerefsizlerin nesli tükenmek bilmiyor. Devleti yönetenler, bu şerefsizlere göz yummaktadırlar. Örnek verecek olursak, 30 bin masum vatandaşımızı apo itiyle yapılan pazarlıklar ortadadır.” dedi.

Tunçbilek, konuşmasının devamında şunları konuştu: “Milletin parasını çalıp, hakkına tecavüz edenlerin bu canilerden ne farkı vardır. Bizler her türlü haksızlığa, tecavüze ve ve insan istismarına karşıya bölücüye teröriste, yolsuzluk yapanlara, hortumcuya uyuşturucu satana, fuhuş yaptırana, çocuk istismarına sapIğa ve tecavüzcüye idamın geri gelmesi için tüm gücümüzle çalışacağız.”