Kırıkkale’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan kortej, kent merkezinde bulunan Atatürk Bulvarı ve Zafer Caddesi üzerinden yürüyüşle devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk kondu.

Ünlü, burada yaptığı konuşmada, insanlık, dünya ve yeryüzünün esenliği için bedenen ve zihnen olgunlaşmasını doğru zeminde tamamlamış genç kuşaklara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir potansiyele sahip olduğunu, nüfusun önemli bir kısmının 25 yaş altında olduğunu aktaran Ünlü, "Bu durum bize güven veriyor. Aynı zamanda sorumluluğumuzu da artırıyor. Gençliğe yatırım en doğru yatırımdır. Gençler için akla hayale gelmedik tuzaklar kuran odaklara karşı onların tuzaklarını boşa çıkartacak projeler uyguluyoruz." dedi.

Trabzon yöresi halk oyunları gösterisi, sayokan, jimnastik ve karate gösterisiyle devam eden tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, il müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.