Kırıkkale’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, son 50 günde kentte kaçakçılara yönelik yapılan operasyonlarda ele geçirilen çeşitli tip ve markalardan oluşan 450 bin paket gümrük kaçağı sigarayı yakarak imha etti. İmha öncesi sigaraları kolilerden boşaltan görevlilerin bellerine kadar sigaraya gömülmesi ilginç görüntü oluşturdu.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından belirli zamanlarda yapılan operasyonlarda ele geçirilen 450 bin paket gümrük kaçağı sigara için imha kararı çıktı. Sigaralar, MKE Kurumu Pirinç Fabrikası’na bağlı Fesih Atölyesi tesislerinde Halk Sağlığı, Çevre ve Şehircilik, Gümrük, Gıda Tarım Müdürlüğü tarafından kurulan komisyon üyeleri nezaretinde yakıldı.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Soner Varkan, "Değişik zamanlarda ilimizde yapılan çalışmalarda ele geçirilen 450 bin paket gümrük kaçağı sigara, adli tahkikatların tamamlanmasının ardından mahkeme tarafından verilen kararla burada imha ediyoruz." dedi. Varkan, imha edilen kaçak sigaraların piyasa değerinin 4 ile 5 milyon lira değerinde olduğunu kaydetti.