Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale’de Nur Camii açılışına katıldı. Açılışın uzaması üzerine Nur Cami’de Cuma Namazı bir saat gecikmeli kılındı. Bazı vatandaşlar, bunun üzerine namaz kılmadan camiyi terk etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle Kırıkkale'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) pistinde, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, milletvekilleri, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut karşıladı. Erdoğan, pistte kendisini karşılayan askeri tören mangasını selamladıktan sonra, otobüs ile vatandaşları selamlayarak Kırıkkale Belediyesine hareket etti. Burada basına kapalı bir görüşme yapıldı. Ardından Nur Camiinin açılışı yapıldı. Daha sonra Valiliğe geçildi. Buradan sonra Erdoğan, halka seslendi.

Konuşmasına şiir okuyarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam'ı ölümsüzleştiren mescitlerden bir tanesini, Osmanlı ve Selçuklunun mimarı anlayışının Kırıkkale'de sembol hale getiren bu eserle Kırıkkale halkını selamladığını söyledi. Bu eserlerin birer sembol olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlarla geçmişten bugün nasıl geldiysek geleceğe bu muhteşem eserlerle yürüyoruz. Bunlar manevi gücümüz. Birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin hep birlikte Türkiye oluşumuzun simgeleri. Hamdolsun demek ki azmettikten sonra her şey oluyor. Bakınız bu meydan inşallah Kırıkkale Nur Cami ile çok daha farklı bir şekilde nurlanacak.” dedi

Erdoğan, "Bu takibi yapmazsanız. Bu eserler meydana kolay gelemez. Bu eserlerden rahatsız olanlar var. Bunlar ilk insandan bugüne hep oldu, kıyamete denk olacaktır. Mevlana ne diyor, 'Testinin içerisinde ne varsa dışına o sızar.' Kalpte, dilde, gözde elde ayakta bedende ne kalpte ne varsa o vardır. Yüreğine zift kaplayanın dilinden bal akmaz. Bal bal demekle ağız tatlanmaz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin il il gezmesinden rahatsız olanların YSK'ya başvurduğunu belirterek, "Nereye giderseniz gidin beni meydanlardan alamasınız, beni susturamazsınız." dedi

Erdoğan, "Bak biz cek, cak ile konuşmuyoruz. Asgari ücret açık artırmaya çıktı. Kuru sıkı atıyorlar. Biri 3 bin diyor, biri 5 bin lira. Var mı artıran? Bana tarafsızlıktan bahsediyorlar. Bütün partilere eşit mesafedeyim. Ama her insanın gönlünde bir aslan yatıyor. Benim de yatıyor tabii, ama ben bunu meydanda açıklamam. Ben milletin tarafıyım. Ben milletin tarafındayım. Yapılan aldatmaları gördüğüm zaman uyarmak da görevimdir. Kırıkkale’ye burada çok büyük iş düşüyor. Gayret olmadan netice olmaz. Kırıkkale hiçbir zaman milletine hizmetinden kaçmamıştır, en ön safta yer almış bir şehrimizdir. Hak uğruna çıkan seferde gerekirse yanmaya hazır mı Kırıkkale.” diye konuştu.

Erdoğan, “2015 için 47 bin kadro ayrıldı. Temmuz'un ilk haftasında yapılacak KPSS ile bu ağustos ayında 47 bin atama yapılacak. Yeni Türkiye’nin inşası başlıyor. Yeni başkanlık sistemi artık şart Türkiye artık geri dönülmez bir yola girdi. Bu ülkeden neler çektik ya. 2 kızım 2 oğlum var. Hepsi de imam hatip mezunu Kızlarımı başörtülü olarak üniversiteye almıyorlar. Oğullarımı istedikleri üniversiteyi almadılar. Yurtdışında okuttuk, en iyi üniversitelerde okudular, oralardan çıktılar. Demek ki imam hatipliler de okuyabiliyormuş. Oğlum Harvard diploması aldı. Dinini diyanetini bilen nesil istemiyorlar. İmam hatiplilerin orta kısımlarını kapatmak istediler. Bunları afakanlar bastı." ifadelerini kullandı.