Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesi Battalobası, Kösedurak, Bıyıkaydın, Ulaklı, Selamlı, Beşbıçak, Yenili ve Kulaksız köylerimize yağan dolu yaklaşık 15 bin dekar ekili alanda yüzde 30-70 oranında zarar meydana getirdi.

Dolu afetinin verdiği zararı yerinde tespit etmek üzere Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan, İlçe Müdürü Fatma Duygu Kara, Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk ve İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Keskin arazide incelemelerde bulundu.

Arazide yapılan çalışmada Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, çiftçilerin karşılaştığı afet zararının giderilebilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını, zarar gören köylerde altyapı sorunlarını gidermek ve çiftçilerin sıkıntılarını asgariye indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Arazide oluşan zararla ilgili olarak İl Müdürü Recep Kırbaş, yapılan ilk tespitlere göre yaklaşık 15 bin dekar alanda, buğday, arpa, ayçiçeği gibi ürünlerde yüzde 30-70 oranına zarar tespit ettiklerini açıklayarak, “Kesin sonuçlar, hasar tespit çalışmalarının bitirilmesiyle anlaşılacak.
10 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre mağdur çiftçilerin banka borçlarını bir yıl ertelenmesi hakkından yararlanabilmeleri için İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Üreticilerimiz afetlere karşı yüzde 50 devlet destekli Tarım Sigortasından yararlanmaları ve ürünlerini sigortalatmaları kendi menfaatlerine olacaktır.” dedi.