Türkiye’de genelinde yaşanan şehit haberlerinin ardından Kırıkkale’de teröre karşı tepki çığ gibi büyüyor.

Teröre ilk tepki, Kırıkkale Yahşihan ilçesi vatandaşlarından geldi. Yahşihan ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, ellerinde dev Türk bayraklarıyla 43 ilin bağlantısı noktasında bulunan Yahşihan kavşağına yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Yahşihan İlçe Emniyeti ve Jandarma Komutanlığı önünde duran vatandaşlar, 'Kırıkkale sizinle gurur duyuyor', 'Siz bizim her şeyimizsiniz', 'Bu vatan sizi seviyor’ sloganları attı. Yürüyüşe devam eden grup, 43 ilin bağlantı noktasında bulunan Ankara-Kırıkkale’yi birbirine bağlayan Yahşihan kavşağına geldi. 43 ilin bağlantı noktasını kapatan grup, burada İstiklal Marşı’nı söyledi. Kısa süre yolu kapatan grup, polislerin isteği üzerine yolu açtı. Bu arada uzun araç kuyruğu oluştu. Grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Teröre ikinci tepki protestosu, binlerce kişinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Burada ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı, ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra Ülkü Ocakları Başkanı Ali Gençtür, konuşma yaptı. Grup daha sonra yürüyüşe başladı. Zafer Caddesi, Ankara Caddesi ve Hürriyet Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Eyleme, MHP Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, İlçe Başkanı İlyas Canöz ve partililer destek verdi. Öte yandan Kırıkkaleli taksiciler de teröre tepki gösterdi. Taksilerine Türk bayrağı takan taksiciler, şehrin cadde ve sokaklarında korna çalarak teröre tepki gösterdi.