Kırklareli Belediyesi, cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını oy çokluğuyla kabul etti.

Kırklareli Belediyesi Meclis toplantısında 6 meclis üyesinin verdiği 'Cemevlerinin İbadet Yeri Sayılması' başlıklı önergesi mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Verilen önergede "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 2.12.2014 tarihli kararı ile 5393 sayılı Belediye kanunun 14/B ile 15. Fıkrasının son cümlesi uyarınca cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan ayrımcılık yapılmadan yararlandırılması gerekmektedir. Bu sebeple cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesinin meclis gündemine alınmasını teklif ve talep ediyoruz." denildi.

Yapılan oylama sonrası cemevlerinin ibadethane sayılmasına yönelik verilen teklifin meclis gündem maddeleri arasına alınması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesi olarak meclise sunulan teklif, oy çokluğu ile kabul edilerek cemevlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesi onaylandı.