Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’nda çim ekimine başlandı. Çim çalışmaları, taşkınlarda bölgenin ne kadar büyük zarar gördüğünü ortaya çıkardı.

Tunca Nehri’nin kolları arasında bulunan Kırkpınar, bu yıl içerisinde 4 taşkın ve bir de fırtına gördü. Tunca’nın taşması sonucunda alan sular altında kaldı. Zaman zaman suları çekilen nehrin yeniden taşması sonucu er meydanı yaklaşık 4 ay su altında kaldı. Suların çekilmesiyle birlikte zararın boyutu da ortaya çıkmaya başladı. Belediyenin yaptığı ilk tespitlerde yağlı güreşlerin yapıldığı arenadaki zarar 4 milyon TL olarak belirlendi.

Kırkpınar alanının Temmuz ayında yapılacak 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne yetiştirilmesi için belediye ekipleri yoğun çaba gösteriyor. Zarar gören alanlarda onarım çalışmaları sürerken ekiplerin bir kısmı da çim sahaya girdi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde yaklaşık yarım metreyi bulan alandaki doğal çimlerden şu anda eser yok.
Suların çekilmesinden sonra geriye kum yığınlarının kaldığı alanda önce temizlik çalışması yapıldı. Alan kumlardan temizlendikten sonra yaklaşık 300 kilogramlık çim ekildi.
Çimlerin bir an önce yeşerip boy vermesi için gübreleme yapıldı. Alanda sulama sistemi kuruldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçen yıldan bu yana sularla, sellerle uğraştıklarını söyledi. Kırkpınar’ı düzenledikleri alan olan Sarayiçi’nde bu kış 4 kez sel, üstüne bir fırtına yaşadıklarını kaydeden Gürkan, bu alandan 4 ay boyunca taşkın sularının çekilmediğini hatırlattı. Bu durumun güreş sahasında ciddi tahribata neden olduğunu vurgulayan Gürkan, “Yaklaşık 4 milyon TL civarında bir hasar söz konusu. Edirne Belediyesi olarak kendi imkânlarımızla burasını toparlıyoruz.” diye konuştu.

20 Temmuz’da başlayacak olan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne bu alanın mutlaka yetiştirileceğini vurgulayan Recep Gürkan, er meydanındaki çim alanında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.