Yüzde 40 zam gören kırmızı et fiyatının yaklaşan Ramazan öncesinde daha da artması bekleniyor. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, önlem alınmazsa et fiyatlarının uçacağını iddia etti.

Karkas etin kilosu 22 liradan 23 liraya çıktı. Fiyatlar artıkça kasaptaki etiketlerde sürekli değişiyor. Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, et fiyatlarının artışını besili hayvan olmamasını bağladı. Bir de ineklerin de kesilmesi nedeniyle hayvan sıkıntısının baş gösterdiğini belirten Ünlü, defalarca uyarılarda bulunmalarına rağmen önlem alınmadığını dile getirdi.

Ünlü, “Kurban Bayramı’ndan bu yana et fiyatı yüzde 40 arttı. Artmaya da devam ediyor. Karkas etin kilosu 23 liraya dayandı” dedi. Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarının daha da artacağını kaydeden Ünlü, “Karkas et 25 lirayı bulur. Şu anda kasaplarda kıyma 30 lira ve parça et ise 35 liradan satılıyor. Fiyatların düşmesi için besili hayvan ithaline izin verilmeli. Eğer et fiyatı düşmezse işin içine hile de girebilir” diye konuştu.

Borsa Başkanı Ünlü, önlem alınmadığı takdirde et fiyatlarının uçacağını belirterek, “Biran önce önlem alınmalı ve besili ithal hayvan konusunda girişimlerde bulunmalı. Ramazan ayı öncesinde et fiyatları tırmanışa geçecek. Yani fiyatlar uçabilir.” dedi.