Kırşehir Alperen Ocakları İl Başkanı Ercan Zengin, 'HDP-Alperen Ocakları gerginliği' haberlerinde sorumluluğun kendilerine ait olmadığını söyledi.

Zengin açıklamasında, "Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün Kırşehir'de düzenlediği mitingde çıkan olaylarda demokratik tepki veren gruplar arasında bizlerin de olması gerginliği çıkartan tek sorumlu gibi algılanmamıza neden oldu. Haberlerde 'Alperen Ocakları ile HDP arasında gerginlik oldu' şeklinde verilerek kamuoyuna bilgilendirme yapıldı. Bizim dışımızda gelişen olayların bizlere mal edilmesi bizleri ziyadesi ile üzdü." dedi.

Zengin, olaylar ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: "Fotoğraf ve görüntülerde yer alan bayrak sallayan grupların kesinlikle bizimle alakası yoktur. Demirtaş'ın mitingi öncesinde bizler arkadaşlarımızı olaylar ve tepkiler noktasında uyardık. Alanda, Alperen Ocakları olarak bizim ne amblemimiz ne bayrağımız ne de broşürümüz bulunmaktadır. Bizler yaşanan olayları yatıştırmak için alana geldik. Olaylar bize mal edilmeye çalışılsa da kesinlikle sorumluluk bizim değildir."

Zengin, Alperen Ocaklarının eğitim ve kültür faaliyetleri dışında sokak hareketlerinde yer almadığını belirttiği açıklamasında, "Bizler, merhum genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun bize çizdiği hedef doğrultusunda hareket eden bir kültür vakfıyız. Hiç kimse bizi provokasyona çekmeye çalışmasın, ne böyle bir istediğimiz ne de talebimiz olmuştur. Bizler sokak eylemlerine karşı kültürel eylemleri tercih ederiz. Bizim adımıza tek sevindirici nokta olaylarda yaralanan olmamasıdır. Tespit ettiğimiz ve fevri davranan ve bize yakın olduğunu düşündüğümüz arkadaşlarımızı olayların olduğu an itibari ile kendimizden uzaklaştırmış bulunuyoruz. Kırşehir Emniyet Müdürlüğünün, çıkan olaylar sonrası gözaltına aldığı kişiler arasında da bizim arkadaşlarımız yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.