Kırşehir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Murat Zobu, son günlerde ülke genelinde meydana gelen terör olaylarını kınayan yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Murat Zobu yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Vatan toprağının dört bir yanından gelen şehit haberleri milletimizi yasa boğmakta. Askerlerimiz, polisimiz, korucularımız; Ayrıca doktoru, öğretmeni, işçisi, memuru, öğrencisi, esnafıyla çok sayıda vatandaşımız bu saldırılarda yaşamını yitirmekte. Terör saldırılarında vatanımızın kıymetli evlatları şehit edilirken, ülke olarak yasta ama dimdik ayaktayız.

SİYASİ RANT ELDE ETMEK İSTEYEN TÜM PARTİLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Türk, Kürt, Laz, Çerkez, demeden omuz omuza vererek 1915 yılında Çanakkale destanını birlikte yazan kardeşler arasına nifak sokulmak istenmekte" olduğunu ifade ederek "Siyasi otorite de toparlayıcı olmak yerine ayrıştırıcı tavırlar sergilemektedir. Bu kavga, kargaşa ve kaos ortamından, Siyasi rant elde etmek isteyen tüm partileri şiddetle kınıyoruz. 7 Haziran’ öncesi sessiz ve sakin bir ortam sağlanmış iken, ne oldu da 8 Haziran gününden sonra, kaos,kargaşa ve kavga ortamına dönüldü.

Bu kirli oyununda bir an evvel sonlandırılmasını, dökülen kan ve gözyaşlarının bir an evvel durdurulmasını istiyoruz. Ülkemiz üzerinde, emperyalist sömürücülerin oynadıkları oyuna 'dur' demek ve akan kanı durdurmak hepimizin görevidir. Vatanımıza, bayrağımız, asker ve polisimize yapılan terör saldırılarını ve terör örgütlerini bir kez daha lanetliyoruz. Dağlıca'dan son gelen şehit haberi yüreğimizi daha da burksa da biliyoruz ki 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez.' Vatan toprağını savunmak uğruna Dağlıca'da, daha önceki zamanlarda da yurdumuzun dört bir yanında şehit olan tüm evlatlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dilerim."