Kırşehir’de piyasa değeri 4 milyon TL olan toplam 438 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Ekipleri Kırşehir-Ankara kara yolunda 34 plakalı bir TIR’ın batı illerine kaçak sigara taşıdığı bilgisine ulaşarak operasyon yaptı. Kara yolu üzerinde durdurulan TIR’da arama yapan ekipler toplam 8 değişik markada toplam 438 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirdi.

TIR GÜMRÜK MÜHÜRLÜ ÇIKTI

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araç hareketini bir hafta boyunca planlı bir şekilde takip etti. Ağrı ilinden 10 Mart günü hareket eden araç aynı gün Kırşehir sınırları içinde Ankara istikametine hareket ederken karayolunda Kırşehir KOM ekipleri tarafından durduruldu. Ekiplerin TIR’da yaptığı incelemelerde ’Gümrük Mührü’nün sahte olduğu belirlendi. Gümrük mührü nedeni ile gümrük memurları eşliğinde TIR’ın konteynerı açılarak arama yapıldı.

TIR’da bulunan H.A. ve N.K. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Kırşehir E-Tipi cezaevine gönderilirken, Kırşehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2015 yılı içinde Türkiye’de tek seferde yakaladığı en büyük sigara kaçakçılığını ortaya çıkarma başarısı olarak kayıtlara geçti.