Kırşehir'de 'Ahilik Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferanslar devam ediyor.

Kültür merkezinde düzenlenen konferanslarda ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Özköse, 'Ahilik ve Tasavvuf' konulu konferans verdi. Diğer bir programda da iş adamı Adnan Polat, söyleşi havasında yaptığı konuşmada başarı hikayesini anlattı.

Yüksek tempolu bir hayat sürdürmeye çalıştığını belirten Adnan Polat, "Ahi kenti Kırşehir'de bulunmaktan dolayı çok memnunum. İyi bir tüccarla sözleşmeye gerek yoktur; kötü bir tüccarla da sözleşme yapmaya gerek yoktur. Bu kapsamda Sayın Kırşehir Valimiz ve Belediye Başkanımızla görüşerek bu güzel şehre bir takım yatırımlar yaptık. Mucur ilçesinde yapımı tamamlanan Geycek Rüzgar Enerji Santrali'nin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Terme bölgesine tenis kortunu el birliğiyle açtık. Kırşehir'e yatırımlarımız devam edecek." dedi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk de yaptığı konuşmada, yoğun işlerine rağmen gelerek Kırşehirliler ile buluşan iş adamı Adnan Polat'a teşekkür etti.

Prof. Dr. Kadir Özköse'nin konferansını da ilgiyle dinlediklerini ifade eden Vali Şentürk, "Ahilik daha önce bu kadar kapsamlı ve anlaşılır bir şekilde anlatılmamıştı. Ahiliğin tasavvufla birebir ilgisi olduğunu bu konferanstan sonra daha da iyi anladık. Prof. Dr. Kadir Özköse'ye bizleri aydınlattığı için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Düzenlenen konferanslara; Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Vali Yardımcısı Özkan Demirel, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferanslar, katılımcılar tarafından konuşmacılara yönlendirilen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.