Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ahilik Haftası Merkez Yürütme Kurulu, bu yıl 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan 28. Ahilik Haftası programını görüşmek üzere Kırşehir'de toplandı.

Kırşehir Valiliği'nde yapılan toplantıya Vali Necati Şentürk, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı İsmail Yücel, bakanlık ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında basına bir açıklama yapan Vali Necati Şentürk, bu sene 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında 28.'si düzenlenecek olan Ahilik Haftası programına bu toplantı ile son şeklinin verileceğini söyledi.

Kültür coğrafyamızdaki soydaşlarımızı veya akraba topluluklarımızı da alakadar eden Ahiliği yaşatmak için düzenlenen etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi gayretinde olduklarını belirten Vali Şentürk, "Ahiliği tanıtmak ve ilkelerini günümüzde de yaşatmak amacıyla Ahilik Haftası etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Programın en iyi şekilde yürütülmesi için hep birlikte el birliği ile görev yapacağız." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı İsmail Yücel de konuşmasında, ticaret ve sosyal yaşamımızın en temel değerlerini teşkil eden Ahilik kültürünün toplumun tamamı tarafından sahiplenilmesi ve geniş kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplantı, Ahilik Haftası etkinliklerinin görüşülmesi ile sona erdi.