Kırşehir'de önceki gün düzenlenen 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü sonrası meydana gelen olaylar sonrasında Kırşehir'deki oda başkanlarından sağduyu çağrısı geldi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, Kırşehir'de bulunan Odalar ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ortak basın açıklaması düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "Bilindiği gibi ülkemizde son günlerde artan terör olayları artış göstermekteydi. Buna karşı bir protesto yürüyüşü oldu. Her gün 15-20 şehidin gelmesi gerçekten yürekleri dağladı. Bu konuda herkes demokratik haklarını kullanmak için protesto yürüyüşleri yaptı. Ancak, bu maalesef çığırından çıktı ve dozajı aşan, vatandaşın can ve mal güvenliğine etki eden bir duruma geldi. Bundan dolayı hepimiz üzgünüz. Kırşehir'in sırtına kara bir leke çalındı. Bundan dolayı şahsım ve odam adına sıkıntı yaşayan esnafımızdan, halkımızdan özür diliyorum. Bütün oda başkanlarımızın altına imza attığı bir açıklama yapma ihtiyacı hissettik." dedi.

Selahattin Ekicioğlu'nun toplantı açılış konuşmasından sonra Kırşehir'de bulunan Odalar ve Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını Muhasebeciler Odası Başkanı M.İzzettin Doğan yaptı.

DOĞAN: BU ÇİRKİN SALDIRILARI YAPANLAR KIRŞEHİRLİ DEĞİLDİR


Doğan, "Kırşehirli hemşehrilerimiz terörü lanetlemek ve kahraman şehitlerimize sahip çıkmak için tepkisini sokakta göstermek istemiştir. Ancak, nereden geldiği, kim olduğu belli olmayan bir takım karanlık güçler tarafından olaylar akıl almaz bir boyuta gelmiş, odalarımıza kayıtlı bazı esnaflarımızın iş yerleri yakılıp yıkılmıştır." dedi.

Bu çirkin saldırıları yapanların Kırşehirli olmadığını dile getiren Muhasebeciler Odası Başkanı Doğan, "Bu çirkin saldırıları yapanlar, iş yerleri yakılan esnaflarımızın da belirttiği gibi asla Kırşehirli değildir. Bir takım karanlık güçler, adeta 1980 öncesinde yaşanılan ayrıştırma senaryolarını bu sefer de ilimizde ortaya koymuş, et ve tırnak gibi yaşayan halkımız ayrıştırılmaya çalışılarak, kardeşliğimiz hedef alınmaya çalışılmıştır. Bu provokasyonlar bu ülkenin birliğine ve bütünlüğüne zarar vermeyi isteyen hainlerden başka kimsenin işine yaramamakta. Güvenlik güçlerimizden, bu çirkin olaylara karışıp, esnafımızın iş yerlerine zarar veren, kardeşliğimize el uzatan bu kendini bilmezlerin tespit edilip, yargı önüne çıkarılmasını, bu karanlık olayların bin an önce aydınlatılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen ortak basın açıklamasına, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekicioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yanık, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Bekir Tan, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Süleyman Kaya, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Dağıstan, Muhasebeciler Odası Başkanı M.İzzettin Doğan, Eczacılar Odası Başkanı Halil Durukafa, Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin, Pazarcılar Odası Başkanı M.Ali Aşçı, Kasaplar Odası Başkanı Hasan Ünlü, Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Çakır ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Genç katıldı.