Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısında şehit düşen 16 asker için 16 gün boyunca Kırşehir Cacabey Meydanı'nda 'bayrak' eylemi yapılacak. Büyük Birlik Partisi Kırşehir İl Başkanı Tarık Aykanat, “Bundan sonra yürüyüş falan yapmayacağız, bundan sonra kısasa kısas olacak” dedi.

Kırşehir Cacabey Meydanı’nda gece yarısı toplanan Büyük Birlik Partili ve Alperen Ocaklarından bir grup, Türk Bayrakları açarak sloganlar ve tekbir sesleri eşliğinde protesto gösterisi düzenledi, ardından da basın açıklaması yaptı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kırşehir İl Başkanı Tarık Aykanat, “Bundan sonra biz yürümeyeceğiz, bundan sonra yürüyüş yapmayacağız, taşlamayacağız. Bundan sonra kısasa kısas olacak. Çünkü şu andan sonra bizim nefsi müdafaa hakkımız vardır. Haince bizim askerlerimize, polisimize, devletimizin erkânına kurşun sıkıyorlar. Bu da bize sıkılmıştır ve bundan sonra bunu nefsi müdafa olarak algılıyoruz ve kısasa kısas yapacağız. Şu anda hükümete bir şey demiyorum. Bunları, bu duruma getiren hükümet. Bunları bu duruma getirenler devlet ama artık geçmişe bakmayacağız biz. Neye bakacağız? Bu saatten sonra birlik ve beraberlik olacağız" dedi.

Konuşmanın ardından Fatiha suresi okundu. “Bir ölür bin diriliriz, ne mutlu Türküm diyene” sloganları atıldı. Protestocu grup daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Cacabey Meydanı’ndan olaysız bir şekilde dağıldı.