21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü kutlandı.

Devlet Su İşleri 122. Şube Müdürü A. Sedat Tekin, Meteoroloji Müdür Vekili Murat Gökçe ve Orman İşletme İl Müdürü Murat Çevirmen Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret ederek çalışmalarında kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Daha sonra Kültür Merkezinde Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü nedeniyle düzenlenen programa Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Programda bir konuşma yapan Vali Şentürk, vatandaşları orman ve su konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

Ormanlık alanların genişletilmesi ve suyu daha tasarruflu kullanma açısından farkındalık yaratmak için bu günlerin kutlandığını belirten Vali Necati Şentürk, "Küreselleşen ve çölleşen dünyamızda, ozon tabakasının delindiği bir dönemde suyu en tasarruflu şekilde kullanmak son derece önemli. Dünyamızda buzullar eriyor ve sular yükseliyor. Aynı zamanda sera gazı etkisiyle dünya ısınıyor, bunun sonucu olarak kuraklıkla beraber bir çölleşme tehlikesi kapıda bekliyor. Su olmazsa toprak çölleşir, tarımsal faaliyet yapılamayınca da topraktan ürün alamayız. Devletimiz kuraklık ve çölleşme tehditlerine karşı tedbirler almaktadır. Ülkemiz, dünyada orman varlığını artıran ülkelerin başında gelmektedir. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın verilerine göre ülkemizde topraklarımızın yuzde 27'si ormanlık alan iken ilimiz topraklarının sadece yüzde 7'si orman arazisi. Bu sene ormancılık teşkilatı olarak 2 milyon civarında ağaç dikimi gerçekleştireceğiz. Devletimizin amacı, ülkemizdeki ormanlık ve sulak alanları artırarak daha yeşil, daha yaşanabilir bir çevre oluşturmaktır." dedi.

Meteorolojik verilerin de günlük hayatımıza doğrudan etki ettiğini ve hava durumunun insanlar tarafından her gün takip edildiğini ifade eden Vali Şentürk; "Günlük veya uzun süreli planlar yaparken meteoroloji verilerinden faydalanmaktayız. Toprağa tohum atarken, hasat yaparken, ticari ve tatil faaliyetlerimizi hesaplarken vazgeçilmez bir tarzda meteoroloji teşkilatımızın açıklamalarını dikkatle izliyoruz. İlimizde 8 farklı noktadan ölçüm yapan istasyonumuz var. Ayrıca 34 ayrı yerde de yıldırım tespit eden tesisimiz mevcut." şeklinde konuştu.

Yapılan sunumlarla devam eden program, Su ve Sürdürülebilir Kalkınma konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından, Ömer Çetiner'e ait Fotoğraf Sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Cacabey Meydanında halka fidan dağıttı.