19 Eylül Gaziler Günü, Kırşehir'de de törenle kutlandı. Anıt Meydanı'nda çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Milletvekili Yıldırım Türk, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Garnizon Komutanı Albay Murat Bulut, gaziler, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Muharip Gaziler Derneği Kırşehir Şube Başkanı Kemal Parlak, törende yaptığı konuşmada, "Gaziler Günü ülkemizin düşman işgalinden kurtulması, millî birlik ve beraberliğimizin korunması adına canı pahasına savaşan bütün gazilerimiz için anlamlı bir gündür." dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün, gazi unvanı verilen ilk asker olma şerefine kavuştuğunu belirten Parlak, “O günden bugüne dek tüm gazilerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz varlığı ile bütünleşmektedir. Gururla taşıdığımız gazi unvanı, atamızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. Gaziler Günü, düşmanı yurttan temizleyen İstiklâl Savaşı gazilerinin, dünya barışı ve insanlık için savaşan Kore gazilerinin, soydaşlarımızı katliamdan kurtaran Kıbrıs gazilerinin, ülkemizin birlik ve bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker ve polis tüm malul gazilerin şeref ve kahramanlık günüdür.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin şiir okumasından sonra Vali Şentürk ve diğer protokol üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Kırşehir Şubesi'ni ziyaret etti. Şentürk, burada yaptığı konuşmada, gaziliğin de şehitlik kadar büyük bir onur olduğunu söyledi. Devlet ve millet olarak gazilere minnet duyduklarını ifade ederek, "Üniformalarınız sizin onurunuz ve şerefinizdir. Normal yaşantınızda dik ve temiz durmaya özen gösteriyorsunuz. Gazilerimiz, Türk milletinin gözünde çok müstesna bir mevkide yer almaktadır. Gençliğimiz, sizlerden çok şeyler öğrenecek. Devletimiz, şehit yakınlarına ve gazilerimize her konuda yardım etmektedir. Şehit yakınları, bizlere Allah'ın bir emanetidir. Gazilerimiz de bizlere milletimizin bir emanetidir. Bu kıymetli insanlara gereken saygıyı ve sevgiyi göstererek davranıyoruz." dedi.

Daha sonra Vali Şentürk ve il protokolü, Terme Otel'de düzenlenen yemekte gazilerle biraraya geldi.