Kırşehir'de iftar ezanına dakikalar kala yaşanan elektrik kesintisi vatandaşları zor durumda bıraktı. 'İftar ezanı okundu mu, okunmadı mı?' sıkıntısının yaşandığı olaya ilişkin İl Müftülüğü açıklama yaptı.

İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, "Şehir merkezinde elektrik kesintisi oldu. Mahallelerde elektrik olan yerler vardı ama merkezi ezan sisteminin olduğu camide elektrik yoktu. Bazı camilerimizin imam ve müezzinleri merkezi sisteme güvenerek ezan okuyamamış olabilir. Normalde ezanları kendileri okuyor. Fakat Ramazan dolayısıyla merkezi sisteme bağlı kalabiliyorlar. Bu sebepten, bazı camilerde tedbirsiz davranmış olanlar olabilir. Ramazan da belki bazıları, evi uzak olanlar varsa, merkezin ezanına endeksli kalanlar olmuş olabilir. Elektrik olmayınca gafil düşmüş olabilirler. Durum öyle anlaşılıyor" ifadelerine yer verildi.

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) ise elektrik dağıtım ana merkezimizden kaynaklanan bir arıza nedeniyle yaklaşık bir saat kentin bazı mahallelerine elektrik verilemediğini duyurdu.