Kırşehir’in kent merkezi ve birçok mahallesinde iki gündür yaşanılan su kesintisi nedeniyle zor duruma düşen mahalle sakinleri, Kırşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Sularının sık sık ve uzun süreli kesildiğini belirten vatandaşlar, konunun biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Yaklaşık 48 saattir suların kesik olduğunu belirten vatandaşlar, "Cami önündeki çeşmeden evimize su çekiyoruz, böyle bir rezillik olamaz. İki gündür süren su kesintisi nedeniyle marketlerden, mahalle çeşmelerinden eve su taşıyoruz. Şehrimizdeki su kesintilerine ne zaman son verilecek? Yağışların bu yıl fazla olması da su kesintilerinin önüne geçemedi. Kırşehir Belediyesi’nin asbest boruları değiştirerek hatları yenilemesi de aksaklıkların önüne geçemiyor. Konu ile ilgili belediyeye iletilen şikâyetlere bir cevap alamıyoruz. Aldığımız cevaplarda belirtilen saatlerde suların gelmemesi ve ertesi güne kadar su kesintisinin yaşanmasından dolayı mağduruz” şeklinde tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar da, "Memleket tarih öncesi devrine döndü, ne içecek suyumuz, ne yıkanacak nede temizlenecek suyumuz var. Sularımız iki gündür akmıyor. Belediyeyi arıyoruz açmıyorlar. Açtıklarında oraya su verdik biraz sonra gelir diye başından atıyorlar. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz itfaiye su çekiyor mahallelere böyle bir şey var mı? Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye hakkımızı helal etmiyoruz" diyerek mağduriyetlerini ifade etti.

Suların kesilme sebebiyle ilgili belediye yetkililerinden herhangi bir açıklamanın da yapılmadığı belirtildi.