Kırşehir'de 8 Eylül 2015 tarihinde çıkan olaylarda Gül Kitabevi'nin yağmalanması ve ateşe verilip yakılmasının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere göre, saldırganlar kitabevini taşlıyor ardından yangın çıkarıyor. Kalabalık, kitabevi sahiplerinden birini linç etmeye çalışıyor.

HDP il binasını taşlayan ve yakma girişiminde bulunan onlarca gösterici, HDP il binasının bulunduğu caddenin karşısında bulunan Gül Kitabevi’ni önce slogan atarak kitabevini taşlıyor. Ardından göstericiler kitabevi önündeki asılı çantaları aşağı indirerek yakıyor ve birini içeriye atıyor. Yangın başladığı sırada kitabevi sahiplerinden biri orada bulunanlar tarafından linç edilmeye çalışıyor. Kitabevinin içini gösteren güvenlik kamerası kayıtlarına göre de dükkana giren saldırganlar kitapları, defterleri ve diğer malzemeleri devirip yağmalıyor, içeriye yanık çanta atarak dükkanı ateşe veriyor. Bu sırada, kitabevinin çalışanları kaçışıp üst katlara sığınıyor ve içeriyi simsiyah bir duman kaplıyor.

Gül Kitabev’nin sahipleri Sait Akıllı ve Eşref Odabaşı, Kırşehir'de görülen mahkemeyle ilgili yasal sürecin tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Saldırıyla ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra konuşan Odabaşı, "Kitabevine zarar verilmeye başlanıldığında insan olarak öfkelendim. 29 yıllık bir emek, orada 30 yıllık tarihçesi olan bir kitabevinin hak etmediği şekilde vahşice saldırıya uğramasını hak etmediğimize inanıyorum." dedi.

KIRŞEHİR'DEKİ OLAYLARA 4 TUTUKLAMA

Kırşehir'de teröre tepki yürüyüşü sırasında 4 işyerinin yakılması, 13 işyerinin tahrip edilmesiyle ilgili olaylara karışan 30 kişi gözaltına alınmış, mahkemeye sevk edilen şüpheliler F.S., G.H., Ö.A., M.C. '2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet, mala zarar vermek, halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklanarak cezaevine konulmuşu. Olaylarla ilgili 2 kişi adli kontrol kararıyla, 24 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı.