Kırşehir’de bir araya gelen ülkücüler, 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü düzenledi. Lise Caddesi'ne doğru sloganlar ve tekbirler eşliğinde yürüyen grup, HDP binasının önüne gelerek partinin tabelasını indirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkü Ocakları'nın çağrısıyla “Şehide saygı, teröre lanet” yürüyüşü düzenlendi. Terme Caddesi’nden Belediye kavşağına geldiğinde bir grup, HDP binası önüne yürüdü. Polisin uyarılarına ve müdahalesine rağmen HDP il binasına tırmanan kişiler, parti binası tabelasını kırarak aşağı attı. Bu sırada yaşanan gerginliğe polis müdahale ederek, olayların büyümesini engelledi.

Yaklaşık 200 kişilik bir grup, tekbir ve sloganlar eşliğinde Lise Caddesi'nde bulunan bir kitapevinin camlarını kırıp, dışarıdaki okul çantalarını ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Grup daha sonra Ankara Caddesi'nde ve Terme Caddesi'nde bulunan tatlı salonu, çiğköfteci ve hazır giyim mağazaların ateşe verdi. Yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, polis ekipleri, guruba TOMA aracıyla su sıkarak ve biber gazı ile müdahale etti.

Kentin giriş ve çıkışları polis ekipleri tarafından kontrol altına alınarak, doğu tabelalı otobüslerin çevre yolunu kullanılmasına şu an izin verilmiyor.